αλλαγή μεγέθους των γραμμάτων
-
Από χθες το μέγεθος των γραμμάτων του blog έγινε μικρότερο. Έγινε όταν πάτησα backspace και πέρασε όλο το κείμενο μέσα στη λεζάντα φωτογραφίας. Όταν έδιωξα το κείμενο από τη λεζάντα όλα τα γράμματα έγιναν μικρότερα. Τί μπορώ να κάνω για αυτό; Ευχαριστώ παιδιά!
-
Εγώ πάντως το βλέπω μια χαρά το μπλογκ σου. Αυτό που έκανες ήταν να μεγαλώσεις τη γραμματοσειρά στον browser σου. Πατώντας CTRL και το + ή το – στο αριθμητικό πληκτρολόγιο μεγαλώνεις ή μικραίνεις τη γραμματοσειρά.
-
-
-
Να είσαι καλά, Αφάσιε! Κι εγώ αντιμετώπιζα από χθες το ίδιο πρόβλημα, και βρήκα εδώ τη λύση. Μόνο που, απ’ ό,τι είδα, το πρόβλημα λύθηκε μόνο εφόσον χρησιμοποιώ ως φυλλομετρητή το Firefox. Όταν χρησιμοποιώ το Internet Explorer, το ιστολόγιό μου εμφανίζεται πολύ «διογκωμένο», και δεν βρήκα τρόπο να το «μικραίνω». Αυτό με προβληματίζει, διότι φοβάμαι ότι πολλοί αναγνώστες θα μπαίνουν με το Internet Explorer και θα βλέπουν το ιστολόγιο παραμορφωμένο. Μήπως έχεις και επ’ αυτού καμμιάν ιδέα;
-
Στον Internet Explorer απλά πας στο View και από το Text Size αλλάζεις το μέγεθος [Προβολή – Μέγεθος Κειμένου, νομίζω είναι στα ελληνικά].
Αν χρησιμοποιείς ποντίκι με ροδάκι, πατώντας το CTRL και μετακινώντας τη ροδέλα επιτυγχάνεις [συνήθως] το ίδιο αποτέλεσμα – και στους δύο φυλλομετρητές.
-
Πολύ σωστά, και σε ευχαριστώ πολύ. Μόνο που στο Firefox μαζί με το μέγεθος των γραμμάτων αυξομοιώνεται ανάλογα και ολόκληρη η σελίδα του μπλογκ που βλέπουμε στην οθόνη, ενώ με το Internet Explorer το μέγεθος της σελίδας παραμένει σταθερό.
Τελικά, συνειδητοποιώ ότι ο κάθε ιστολόγος μπορεί να στήνει τις σελίδες και τα σημειώματά του πάνω σε ένα «μέγεθος σελίδας και γραμμάτων» (του φυλλομετρητή) που αρέσει σ’ εκείνον, και ο κάθε αναγνώστης να τα βλέπει στο μέγεθος που αυτός προτιμά, οπότε οι παραμορφώσεις στο layout των σημειωμάτων ή σελίδων είναι αναπόφευκτες. Και είναι κρίμα να κάνει ο ιστολόγος ολόκληρο αγώνα για να αποφεύγει τα χάσματα μεταξύ των λέξεων και τις διάφορες άλλες ασχήμιες, και ο αναγνώστης να τα διαβάζει ωσάν να είναι πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι!…
- Το θέμα ‘αλλαγή μεγέθους των γραμμάτων’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.