Αλλαγή χρώματος σε λέξεις με link
-
Παρακαλώ θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος την βοήθειά του. Έβαζα link σε μια λέξη, και κατόπιν άλλαζα το χρώμα της λέξης βάζοντας μπλε, έτσι ώστε να είναι πιο έντονο στο μάτι του αναγνώστη. Στα τελευταία άρθρα όταν στη λέξη βάζω link δεν μου παίρνει το χρώμα που δίνω, άλλα βγάζει το προεπιλεγμένο χρώμα (πράσινο). Στις άλλες λέξεις δεν συμβαίνει αυτό, αλλάζει το χρώμα κανονικά. Προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα.
Η διεύθυνσή μου είναι: http://argolikivivliothiki.gr/ στο wordpress.
Ευχαριστώ.Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)
-
Πρέπει πρώτα να επιλέγεις τη λέξη και να της αλλάζεις χρώμα, μετά να την ξαναεπιλέγεις και να την κάνεις σύνδεσμο.
Αλλά και αυτό ανασφαλές είναι, γιατί δεν βλέπεις τι ακριβώς επιλέγεις όταν επιλέγεις κείμενο στο οποίο έχει ήδη γίνει κάποια επέμβαση (που του προσθέτει κώδικα). Η ασφαλής λύση είναι να γυρίσεις τον επεξεργαστή σε HTML και να προσθέσεις εσύ τον κατάλληλο κώδικα – δες εδώ:
-
Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τον κόπο που έκανες να μου απαντήσεις.
Η πρώτη λύση που προτείνεις δεν ισχύει. Όσο για την δεύτερη είναι πολύ χρονοβόρα ( φαντάσου ότι τα πιο πολλά άρθρα υπερβαίνουν τα 50 link).Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, με τις τελευταίες αλλαγές που έκανε το word press έχουν επηρεαστεί τα πάντα. Δεν μου κρατάει υπογραμμίσεις, μου κάνει ολόκληρες παραγράφους Bold, μεταφέρει εικόνες στο τέλος του κειμένου, και όλα αυτά όταν κάνω κλικ να δημοσιευτεί. ( Να σημειώσω ότι τα κείμενα είναι γραμμένα στο word
και τα κάνω επικόλληση).Αλλά έτσι δούλευα εδώ και ένα χρόνο, αυτό που συμβαίνει τώρα το είχα αντιμετώπιση πάλι όταν ξεκίνησα στο word press.
Δεν ξέρω μήπως έχω πατήσει κάποια λάθος εντολή και μου παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα. Και το ουσιαστικό είναι ότι τα άρθρα πρέπει να είναι στημένα άρτια λόγο και του περιεχομένου του site.Θα δούμε … Σε ευχαριστώ πάντως.
-
Λοιπόν…
α) Η πρώτη λύση ισχύει, αλλά μπορεί να μην γίνεται στον browser που χρησιμοποιείς. Ποιόν browser και ποιά version χρησιμοποιείς;
β) Οι δύο λύσεις που ανέφερα είναι οι μόνες δύο λύσεις όσο μιλάμε για τον επεξεργαστή της WP. Πέρα από αυτές, οι υπόλοιπες επιλογές σου είναι να κατεβάσεις το Windows Live Writer (αν χρησιμοποιείς PC) και να προετοιμάζεις τα άρθρα εκεί, ή να πληρώσεις για το CSS Upgrade που θα σου επιτρέψει να αλλάξεις το χρώμα των συνδέσμων (και ό,τι άλλο θέλεις) μια και καλή.
γ) Και άλλοι χρήστες αντιμετωπίζουν περίεργα συμπτώματα ανάλογα με τα δικά σου, γιατί αυτή τη στιγμή η WP προσπαθεί να μεταβεί προς νέα έκδοση του προγράμματος που χρησιμοποιεί για τον επεξεργαστή, η έκδοση όμως αυτή είναι προβληματική.
δ) Ανεξάρτητα από αυτό, ποτέ δεν πρέπει να γίνεται άμεση επικόλληση από το Word στον visual επεξεργαστή, γιατί μεταφέρονται πλήθος λάθος κώδικες που είναι εγγυημένο ότι θα σου δημιουργούν προβλήματα. Δες και εδώ:
http://en.support.wordpress.com/microsoft-word/
Αν κάνεις copy-paste από το Word, πρέπει να το κάνεις αφού γυρίσεις τον επεξεργαστή σε HTML, όχι στο visual (ώστε να επικολληθεί μόνο το κείμενο και τίποτε άλλο), και μετά να προσθέτεις εικόνες, bold, υπογραμμίσεις κτλ κτλ. με τα εργαλεία του επεξεργαστή.
- Το θέμα ‘Αλλαγή χρώματος σε λέξεις με link’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.