Απρόσκλητη κατηγορία

• Άγνωστο's avatar

Καλησπέρα σας. Στις κατηγορίες μου εμφανίστηκε ξαφνικά μία καινούργια με τίτλο έναν αριθμό (2800…). Την διέγραψα. Διαγράφτηκε προσωρινά και ύστερα από λίγο ξαναεμφανίστηκε. Την ξαναδιέγραψα και ξαναεμφανίστηκε. Και ξανά τα ίδια… Πώς μπορώ να την ξεφορτωθώ;

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar

Κάθε άρθρο πρέπει να ταξινομείται σε κάποια κατηγορία (είτε νέα είτε ήδη υπάρχουσα). Όταν δεν το κάνεις αυτό για ένα καινούργιο άρθρο, ταξινομείται αυτόματα στην κατηγορία που έχει επιλεγεί ως default. Default αρχικά είναι η κατηγορία «Uncategorized».

Αυτό λοιπόν που αναφέρεις συμβαίνει όταν έχει διαγραφεί η αρχική default κατηγορία χωρίς να έχει οριστεί κάποια άλλη στη θέση της: το σύστημα δεν βρίσκει default κατηγορία, και αναγκαστικά επινοεί μιά αριθμητική για να ταξινομηθεί το άρθρο.

Το blog σου τό έχεις προστατευμένο, οπότε δεν μπορώ να δω τι έχεις κάνει με τις κατηγορίες. Αν έχεις δημιουργήσεις κάποιες, σκέψου αν κάποια από αυτές σου κάνει ως «βασική» ή αλλιώς δημιούργησε μία κατάλληλη. Πήγαινε στο Ρυθμίσεις>Σύνταξη, επίλεξε την κατάλληλη κατηγορία από το dropdown του «Αρχική κατηγορία άρθρων» («αρχική» είναι κακή ελλ. απόδοση του default), και πάτα Αποθήκευση αλλαγών.

• Άγνωστο's avatar

Έχω προστατευμένο το blog γιατί δεν είμαι έτοιμη ακόμα για την «πρεμιέρα» μου!!! Το άνοιξα ωστόσο για να το δείτε.Δεν θυμάμαι να έσβησα κάποια αρχική (default). Δημιούργησα απλώς καινούργιες. Στο μεταξύ ακολούθησα αυτά που μου είπες panaghiotisadam και στη θέση του αριθμού έγραψα τη λέξη ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.Αυτό που άλλαξε στο Dashbord είναι ότι τώρα δεν υπάρχει το τετραγωνάκι που τσικάρουμε δίπλα στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ενώ όταν ήταν αριθμός υπήρχε. Σημειώνω επίσης ότι ο αριθμός δεν εμφανιζόταν στο blog αλλά μόνο στη σελίδα διαχείρισης.
    Ως αρχιπρωτάρα, δεν αποκλείεται να έκανα κάτι λάθος.
    Παρακαλώ για την υπομονή και τη βοήθειά σας.
    Ευχαριστώ

• Άγνωστο's avatar

Ευχαριστώ για το άνοιγμα του blog – μπορείς να το ξανακλείσεις!

Επειδή γράφεις «Dashboard», φαίνεται πως έχεις αφήσει ως γλώσσα περιβάλλοντος τα αγγλικά, οπότε να στα πω τώρα με τις αγγλικές ταμπέλες (αν κάνω λάθος, τα ξαναλέμε και στα ελληνικά). Ίσως γιαυτό δεν σου ήταν σαφή όλα τα προηγούμενα (δεν είπαμε να μετατρέψεις τον αριθμό σε κείμενο).

«Default» σημαίνει προεπιλογή, αυτόματη επιλογή, ή αναγκαστική επιλογή ελλείψει άλλης. Αρχικά default για τις κατηγορίες είναι η κατηγορία «Uncategorized». (Αν από το dashboard πας στο Posts > Categories, μάλλον δεν θα δεις Uncategorized στη λίστα, αλλιώς δεν θα εμφανίζονταν οι αριθμοί).

Θα πας λοιπόν στο Settings > Writing: από το dropdown που βρίσκεται δίπλα στο «Default Post Category», θα επιλέξεις π.χ. την κατηγορία «Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ» (ώστε δηλαδή να επιλέγεται αυτόματα αυτή όταν δεν θα επιλέγεις ή δημιουργείς κάποια άλλη για ένα καινούργιο άρθρο) και θα πατήσεις Save Changes.

Μετά θα πας στο Posts > Categories και θα διαγράψεις την πρώην αριθμό (τώρα θά έχει τετραγωνάκι) και όποια άλλη σου είναι άχρηστη.

• Άγνωστο's avatar

Καλησπέρα και πάλι panaghiotisadam. Γλώσσα περιβάλλοντος τα Ελληνικά. Και στάση ζωής η αγάπη για την Ελληνική Γλώσσα. Τη λέξη Dashboard την χρησιμοποίησα από κεκτημένη ταχύτητα και προηγούμενη απόπειρα (νέο log in). Δεν είναι ότι δεν ήσουνα σαφής, απλώς αυτοσχεδίασα. Αυτή τη φορά ήμουνα πιο πειθαρχημένη μαθήτρια και το πρόβλημα λύθηκε (για την ώρα τουλάχιστον). Πάντως, η κατηγορία Uncategorized υπάρχει στις κατηγορίες μου στη σελίδα διαχείρισης και δεν την διέγραψα ποτέ. Υπήρχε και όταν εμφανιζόταν η μυστηριώδης κατηγορία «28000…» Απλά, δεν έχω ανεβάσει άρθρο σ’ αυτήν. Ίσως το MistyLook να έχει ιδιομορφίες. Ίσως, επίσης, το WP, να χρειάζεται τις επισημάνσεις μας για να βελτιώσει τους κανόνες διαχείρισης. Πολλά παράξενα συνέβησαν χτες με τα οποία δεν θέλω να σας κουράζω. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

• Άγνωστο's avatar

Η κατηγορία Uncategorized θα υπάρχει πάντα οπότε μην ανησυχείς.

Επίσης, αν βρήκες χρήσιμες τις πληροφορίες και την βοήθεια εδώ θα ήταν καλό να κλείνεις το θέμα. Δεξιά πάνω > Αυτό το θέμα είναι > Resolved έτσι ώστε αν κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον να δει ότι έχεις βρει λύση και να την εφαρμόσει και ο ίδιος

• Άγνωστο's avatar

Χίλια συγγνώμη παιδιά που καθυστέρησα πολύ να ξαναμπω στο forum και να δω ότι έπρεπε να κλείσω το θέμα. Άψογη η καθοδήγησή σας, το πρόβλημα έχει λυθεί και θερμά ευχαριστώ και πάλι.

• Το θέμα ‘Απρόσκλητη κατηγορία’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.