αρχική σελίδα
-
Πως μπορώ να προσθέσω την αρχική σελίδα έτσι ώστε να εμφανίζει τα τελευταία μου άρθρα;Προειδοποιηση: δε έχω καλές γνώσεις υπολογιστή.
Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)
-
Προηγουμένως χρησιμοποιούσες το iTheme2, και είχες φτιάξει ένα custom menu. Τώρα όμως έβαλες το Skylark. Αν υποθέσουμε ότι θα παραμείνεις σε αυτό, θα πρέπει πρώτα να πας στο Appearance > Menus και να επανενεργοποιήσεις το menu που είχες φτιάξει. Αυτό γίνεται στο κουτί με το (ακατανόητο για το μέσο χρήστη) όνομα «Theme Locations»: επιλέγεις το μενού που είχες φτιάξει, πατάς Save. Αν τυχόν δεν βλέπεις το κουτί αυτό στο Appearance > Menus, πάτα Screen Options (πάνω δεξιά) και τσέκαρε το Theme Locations για να εμφανιστεί.
Πάντα στο Appearance > Menus, στη δεξιά στήλη πρέπει να βλέπεις τα περιεχόμενα του μενού που είχες φτιάξει, αν πατήσεις την ετικέτα με το όνομα αυτού του μενού. Θα πρέπει πρώτα να ανοίξεις το «Αρχική Σελίδα» που είχες φτιάξει και να πατήσεις Remove. Μετά, στο κουτί Pages θα πατήσεις το View All, θα επιλέξεις το Home που θα έχει εμφανιστεί πάνω-πάνω και θα πατήσεις Add to Menu. Όταν προστεθεί στα περιεχόμενα του μενού, θα το σύρεις να πάει πάνω από όλα τα υπόλοιπα και θα πατήσεις Save Menu.
-
ξαναγύρισα στο i theme γιατί το Skylark μου βγάζει τα γράμματα στα widgets ως κεφαλαία .
-
Ναι αλλά τώρα το μενού είναι άδειο. Δεν θέλεις το μενού που είχες φτιάξει αρχικά;
-
Λέω ν ακούσω τις συμβουλές σου…δοκίμασα να φτιάξω σελίδα και είδα οτι αυτόματα πάει δίπλα στην αρχική,έτσι δίνει την ευκολία στον αναγνώστη να πλοηγηθεί ευκολότερα στο blog,η εμφάνιση του menu δεν μου άρεσε ,γιατί έπιανε χώρο.
Τί είναι καλύτερο;το κυλιόμενο μενού ή δημιουργία σελίδων και ένταξη των κατηγοριών – άρθρων σ αυτές;
Όσο για τα widget δεν μπορώ να μικρύνω την εικόνα.Χίλια συγγνώμη που σε μπέρδεψα ,αλλά θέλω τη γνώμη σου για την καλύτερη εμφάνιση του blog,
Αν σε κούρασα….καταλαβαίνω… -
Για το μενού προσπάθησα ,το αφαίρεσα από την κορυφή αλλά κυλιόμενο δεν μπόρεσα να το κάνω.Πως φαίνεται άδειο;σε μένα δε φαίνεται καν.Έκανα κάτι λάθος;
-
1) Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες «κυλιόμενο».
2) Αυτή τη στιγμή το μενού σου είναι μια άδεια μπάρα:
http://wpbtips.files.wordpress.com/2012/06/xirtop.png
Αυτό δεν έχει λόγο υπάρξεως: ή θα βάλεις πράγματα στη μπάρα αυτή ή θα αφαιρέσεις εντελώς την μπάρα. Σκέψου τι ακριβώς προτιμάς. -
Προτιμώ σελιδες με υποσελίδες το μενου το εχω διπλα στις κατηγορίες ως αναπτυσσόμενο.
Χθες εφτιαξα σελίδες με υποσελίδες αλλά πως βάζω άρθρα μου ή συνταγές που έχω ήδη δημοσιεύσει;2 ωρες παιδευόμουν χθες δεν καταφερα τιποτα…
με την επιλογή γίνεται εύκολη η πλοήγηση απο τη μια σελίδα στην άλλη και μπαίνουν αυτόματα στη μπάρα δίπλα στην αρχική. -
ο συνδεσμος αυτος παραπέμπει σε λάθος…δεν γνωρίζω πολλά από υπολογιστές,μάλλον κάτι έκανα λάθος,το μενου το ξαναβαλα αλλά όχι στην κορυφή,γιατι πιάνει χώρο και δε σε γυρναει στην αρχική σελίδα.
-
Όταν λες «σελίδες με υποσελίδες», υποθέτω πως εννοείς αυτό που είχες αρχικά: ετικέτες που οδηγούν σε κατηγορίες και υποκατηγορίες.
1) Στην αρχική μου απάντηση σου έγραψα πώς θα ενεργοποιήσεις πάλι το μενού αυτό.
2) Οι οδηγίες αυτές περιλαμβάνουν και τη δημιουργία συνδέσμου για επιστροφή στην αρχική σελίδα.
3) Για να γίνουν οι υποκατηγορίες dropdowns, θα τις σύρεις κάτω από τη σχετική βασική κατηγορία και μετά θα τις σύρεις προς τα δεξιά, όπως δείχνει αυτό το screenshot: -
Χάρη στην ανεξάντλητη υπομονή σου και την πολύτιμη βοήθεια σου,νομίζω οτι… τα κατάφερα!Σ’ευχαριστώ!!!
Τώρα μένει να κατατάξω τα άρθρα σε κατηγορίες.
Έφτιαξα νέες κατηγορίες και είναι πάλι από την αρχή (διέγραψα τις παλιές για να τα κάνω όλα σωστά από την αρχή).
Είναι κι ενα άλλο θέμα το shortcode,το οποίο είναι κλειστό.
Εννοώ τον σύντομο κώδικα κάθε άρθρου που αντιγράφοντας το στο facebook,παραπέμπει μια χαρά σε αντίστοιχο άρθρο.Αυτό εννοώ shortcode.
Ισως κάνω λάθος …απάντησες αλλά δεν ήξερα (τόσο άσχετη)πως… να ξαναμπω στο ελληνικό forum.Άν το αντιγράφω μέσα σε άλλο άρθρο δεν εμφανίζεται ως σύνδεσμος.
Ανοιξέ το ξανά για να μη γράφω κάτω από άσχετα θέματα. -
Απ’ ό,τι βλέπω τα κατάφερες. Φρόντισε όμως να είναι λίγες οι βασικές κατηγορίες, ώστε να χωράνε όλες σε μία σειρά στο top menu: στο συγκεκριμένο θέμα είναι άσχημο το μενού αν περιλαμβάνει πάνω από μία σειρά.
Το συντομευμένο URL λέγεται shortlink, όχι shortcode. Shortcodes είναι οι ειδικές φόρμουλες που αρχίζουν και τελειώνουν με αγκύλες (για audio player, video, contact form κλπ κλπ).
Ένα URL στο περιεχόμενο ενός άρθρου δεν μετατρέπεται αυτόματα σε σύνδεσμο: πρέπει να γράψεις το κείμενο που θέλεις να λειτουργεί ως σύνδεσμος, να το επιλέξεις, να πατήσεις το κουμπί Link και να επικολλήσεις εκεί το URL προς το οποίο θέλεις να οδηγεί ο σύνδεσμος.
Και δεν έχω να ανοίξω τίποτα γιατί δεν έκλεισα τίποτα! Απλώς μια σύσταση έκανα (με στόχο να μπορούν να βρίσκουν και άλλοι τις ερωταπαντήσεις για κάποιο ζήτημα).
-
- Το θέμα ‘αρχική σελίδα’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.