«Εισαγωγή ήχου» στα άρθρα

• Άγνωστο's avatar

Αγαπητοί φίλοι – και αγαπητότατε και «τρομερέ» Χρήστο που οι συμβουλές σου στον Λεξίτυπο αλλά και εδώ έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο να στήσει ένα αξιοπρεπές ιστολόγιο. Ειδικά για ανθρώπους σαν κι εμένα που χάρη στα σημειώματα και στις συμβουλές σου κατάφερα να στήσω ιστολόγιο ενώ δεν σκάμπαζα γρυ απο γνώσεις ιντερνετικές, ορολογίες κλπ ενώ τα αγγλικά μου είναι σε επίπεδο νηπιαγωγείου.
    Δύο σχόλια θα ήθελα να κάνω πριν προχωρήσω στο κυρίως ερώτημα: α) Δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ WordPress και Google ώστε μέσω του translation (αυτόματη μετάφραση)των blogs, οι επεμβάσεις που κάνουμε στο translation ως διαχειριστές του ιστολογίου μας στην διόρθωση του κειμένου σε οποιαδήποτε γλώσσα, να εγκαθίστανται αυτόματα; Θα ήταν μια επαναστατική καινοτομία. β) Τι καλά που θα ήταν αν ο δημιουργός του θέματος Andreas09 (που χρησιμοποιείς κι εσύ στο «Θεαμαπάτες και Δικτυώματα») έδινε δυνατότητα και για φωτογραφία/εικόνα στην θέση του τίτλου! (λέμε τώρα, τα λέω στην νύφη μπας και τ’ ακούσει η πεθερά και πει «χμμ, καλή ιδέα, ας τους το κάνω το χατίρι)…

Το ερώτημα: Στο «Νέο άρθρο» υπάρχουν οι επιλογές για «εισαγωγή φωτογραφίας», «εισαγωγή βίντεο». Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχει όμως και η επιλογή «εισαγωγή ήχου». Επειδή δεν είδα σε κανένα άρθρο σου να αναφέρεσαι σ’ αυτό και επειδή, παρόλο που ψιλοπαιδεύτηκα, δεν κατάφερα να περάσω ήχο σε άρθρα (π.χ. μουσική κλπ), θέλω να ρωτήσω αν όντως ισχύει μια τέτοια επιλογή ή αν πρόκειται απλώς για πρόβλεψη μελλοντικής δυνατότητας.
    Αν ισχύει η επιλογή αυτή ή αν υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος τρόπος να περάσω ήχους, μουσική (κυρίως μουσικά θέματα απο τον σκληρό μου δίσκο) στα άρθρα, θα ήθελα να μου υποδειχθεί πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. (Υπόψιν ότι οι οδηγίες πρέπει να δοθούν υπό μορφήν «στράτας στρατούλας» σε νήπιο – όπως ακριβώς το κάνεις και στα σημειώματά σου – γιατί είπαμε οτι, δυστυχώς, δεν σκαμπάζω και πολλά πράγματα απο ορολογίες κι ακόμη προχωράω μπουσουλώντας).
    Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Άγνωστο's avatar

α) θα ήταν πολύ καλό αλλά μιλάμε για δύο διαφορετικέ εταιρείες. β) μπορείς να πειράξεις το CSS και να προσθέσεις την δική σου φωτογραφία. Αν το theme δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο ή το αλλάζεις ή το πειράζεις

Για τους ήχους τώρα, με την δωρεάν επιλογή / χρήση του blog δεν μπορεί να ανεβάσεις αρχεία ήχου (επιτρέπονται μόνο τα jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, ppt, odt.). Θα πρέπει πρέπει να αγοράσεις επιπλέον χώρο ώστε να χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα για αρχεία ήχου / μουσικής στο δωρεάν χώρο που σου παρέχει το WordPress. Διαφορετικά μπορείς να βάλεις link στο αρχείο που θέλεις αν αυτό βρίσκεται κάπου αλλού online.

Διάβασε και αυτό το άρθρο http://support.wordpress.com/audio/

• Άγνωστο's avatar

Σ’ ευχαριστώ πολύ αγαπητέ Τιτάνα για τον χρόνο σου και για τις πληροφορίες. Τώρα πλέον που γνωρίζω, μπορώ να σκεφτώ τα περιθώρια των επιλογών που μου δίνονται.

Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά!

• Άγνωστο's avatar
  • Το θέμα ‘«Εισαγωγή ήχου» στα άρθρα’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.