Εισαγωγή αρχείου Sketchpad ή htm και pdf
-
Καλημέρα, προσπαθώ να στήσω ένα ιστολόγιο, και έχω πρόβλημα εισαγωγής αρχείων
α)pdf
β)htm : είναι αρχεία html που δημιουργήθηκαν με το JavaSketchpad (Το JavaSketchpad είναι μία επέκταση του Sketchpad, η οποία δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε απλά σχέδια μέσα σε «ιστοσελίδες» που δημοσιεύετε στο Διαδίκτυο. Αυτά τα σχέδια εμφανίζονται ως γραφικά στις σελίδες και οποιοσδήποτε επισκέπτεται την ιστοσελίδα μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτά —σύροντας τα σημεία και πατώντας τα κουμπιά ενεργειών— απευθείας από το δικό του φυλλομετρητή Ιστού, ακόμη κι αν δεν έχει εγκατεστημένο το Sketchpad)
Για τα αρχεία htm που δημιουργήθηκαν με το JavaSketchpad θα έπρεπε ίσως να γράψω κώδικα σε html και δεν ξέρω πώς να τον γράψω (διάβασα ότι το wordpress δέχεται ορισμένες εντολές της γλώσσας html και δεν είδα πουθενά applet). Αν γνωρίζατε τρόπο εισαγωγής αρχείων htm (τον κώδικα- αν όντως στο ιστολόγιο του wordpress εισάγονται με αυτόν τον τρόπο), ή ισοδύναμα, αρχείων Sketchpad που να παραμένουν δυναμικά, και τον τρόπο εισαγωγής pdf αρχείων, θα με βοηθούσατε πάρα πολύ. Ευχαριστώπολύ, και πάλι καλημέρα σας!Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)
-
-
α) Όπως μάλλον ξέρεις, μπορείς να ανεβάσεις αρχείο pdf στο blog, αλλά δεν μπορεί να διαβαστεί ώστε να εμφανιστεί σε ένα ποστ: μπορεί να εμφανιστεί μόνο σύνδεσμος προς το αρχείο. Για να εισάγεις το ίδιο το pdf σε ένα ποστ, πρέπει αρχικά να το ανεβάσεις στο Scribd ή στο Issuu. Σxετικές οδηγίες εδώ:
http://en.support.wordpress.com/scribd/
http://wpbtips.wordpress.com/2011/01/18/inserting-issuu-docs/β) Στις περισσότερες περιπτώσεις η εισαγωγή αντικειμένου γίνεται με τη χρήση ενός ειδκού για τη WP shortcode. Δεν επιτρέπεται η άμεση χρήση κανενός κώδικα HTML για εισαγωγή αντικειμένων. Οπoιοσδήποτε κώδικας που περιέχει τέτοια ταμπέλα (όπως embed, object, iframe, form ή applet) διαγράφεται αυτόματα μόλις πατήσεις Save ή Update – ή, σε ορισμένες εγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. Google maps), μετατρέπεται αυτόματα στο σχετικό shortcode.
Αρχεία JavaSketchpad δεν έχουν περάσει από τα χέρια μου ώστε να έχω έτοιμη απάντηση. Το Issuu και το Scribd, πάντως, δεν δέχονται τέτοια αρχεία. Ίσως να μπορείς να τα ανεβάσεις στο Boxnet, και τότε να μπορούν να εισαχθούν στο blog σου με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που δείχνω στο ποστ για το Issuu. Αν καταφέρεις το πρώτο, μπορώ να βοηθήσω για το δεύτερο. Επίσης, σίγουρα θα μπορούν να εισαχθούν αν βρεις τρόπο να τα μετατρέψεις σε αρχεία flash (swf).
γ) Αρχεία swf μπορείς να τα εισάγεις αν τα ανεβάσεις στο Boxnet ή άλλο σχετικό site, και μετά μετατρέψεις τον κώδικα embed σε gigya shortcode. Γενικές οδηγίες εδώ:
-
Σε ευχαριστώ πολύ panaghiotisadam, με τα pdf δεν υπάρχει πρόβλημα, μου αρκεί που εμφανίζονται ως σύνδεσμοι. To swf αρχείο στο Boxnet με τον κάτωθι κώδικα,
<embed src=»http://www.box.net/embed/gbmvqlf778mxnd7.swf» width=»466″ height=»400″ wmode=»opaque» type=»application/x-shockwave-flash» allowFullScreen=»true» allowScriptAccess=»always»>
δεν κατάφερα να τον τροποποιήσω. Μικρό το κακό, μπορούν να το δουν από το Boxnet, αλλά χρονοβόρα η μετατροπή σε swf και μάλλον αλλάζει η φιλοσοφία των JavaSketchpad αρχείων που θέλω να ανεβάσω (το συγκεκριμένο αρχείο που ανέβασα εξυπηρετούσε άλλο σκοπό-εκμάθησης του Sketchpad και όχι δυναμικής επίλυσης προβλημάτων μέσω του Sketchpad). Και πάλι σε ευχαριστώ. -
Η μετατροπή του συγκεκριμένου κώδικα είναι απλή (αν το έχεις συνηθίσει). Μετατρέπεις αυτό:
<embed src="κτλ.κτλ.κτλ.">
σε αυτό:
[gigya src="κτλ.κτλ.κτλ." ]Το πρόβλημα είναι ότι, όταν το έβαλα αυτό στο blog δοκιμών που έχω, μου επιτρέπει μόνο να κατεβάσω το αρχείο, όχι να το δω. Φαίνεται πως από το Boxnet δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα αν ανοίξεις τον δωρεάν λογαριασμό μόνο.
Αλλά υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Χρησιμοποίησα το gigya shortcode αφού ανέβασα το αρχείο σου αλλού, και αντί να φαίνεται κατευθείαν η ταινία, φαίνεται πρώτα ένα κουμπί play που πρέπει να πατήσεις (πράγμα που δεν έχω ξαναδεί σε αρχεία flash εισηγμένα με αυτόν τον τρόπο). Δες εδώ:
http://panosdemos.wordpress.com/2011/06/07/strange-swf/Δεν ξέρω πώς φτιάχνονται τα αρχεία flash, οπότε δεν μπορώ να πω αν έπρεπε να έχεις κάνει κάποιες επιλογές που δεν έκανες ή αν φταίει κάτι άλλο.
-
Στο Boxnet, αν δώσει κάποιος τα στοιχεία εισόδου μου (email και password) το βλέπει, θεωρούμε ότι το λύσαμε και αυτό, όσο για την εμφάνιση του αρχείου swf είναι ακριβώς αυτή. Το πώς παρήχθη βέβαια είναι άλλη ιστορία: από το λογισμικό Portable Tanida Demo Builder v7.0.0.10 παράγεται ένα σύνολο αρχείων σε ζιπαρισμένη μορφή (scrom-χρησιμοποιούνται στην ασύγχρονη εκπαίδευση) ένα από τα οποία είναι και το flash αρχείο με το κουμπί play, χρονοβόρα διαδικασία. Για την ώρα -δοκιμαστικό στάδιο-ανακαλύπτω πως θα το χρησιμοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Ίσως χρειαστώ την βοήθειά σου και πάλι, η οποία θέλω να πώ ότι ήταν ουσιαστική , πολύτιμη και ακριβής από πλευράς εκμάθησης αλλά και αφήνει το περιθώριο να ξανακαλέσω για βοήθεια! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
-
Παρακαλώ, αν και δεν αισθάνομαι ότι βοήθησα επαρκώς (βοήθησα όσο ήξερα, πάντως)!
-
Και επαρκως και καλοπροαίρετα, και εύχομαι να έχεις πάντα την ίδια υπομονή και μεράκι! Καλή συνέχεια!
- Το θέμα ‘Εισαγωγή αρχείου Sketchpad ή htm και pdf’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.