Εμφανιση αρχικης σελιδας
-
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
Θέλω δίπλα απο το κείμενο της αρχικης σελίδας να έχω ενα πλαίσιο στο οποίο να μπορώ να
βάζω πχ ευχετίρια κάρτα η κείμενο γιατί είναι σελίδα για τον σύλογο του χωριού μαςΕυχαριστώ
Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)
-
Καλή χρονιά και σε σένα.
1) Εννοείς δίπλα στο εισαγωγικό κείμενο αλλά μέσα στο συνολικό πλαίσιο όπως είναι τώρα, ή σε χωριστή πλευρική στήλη; Το δεύτερο είναι ευκολότερο. Θα χρειαστεί να πας πρώτα στο Appearance > Theme Options και να ενεργοποιήσεις την πλευρική στήλη. Μετά πας στο Appearance > Widgets, όπου μπορείς να προσθέσεις Image widgets για εικόνες, Text widgets για κείμενο (ή και εικόνες, αν χρησιμοποιήσεις HTML), και ό,τι άλλο μπορεί να σου χρειάζεται.
Για να βάλεις εικόνα σε ένα widget, πρέπει πρώτα να την ανεβάσεις στο Media > Add New και να αντιγράψεις το URL που θα πάρει. Προσοχή: Το πλάτος της πλευρικής στήλης στο θέμα που χρησιμοποιείς είναι 310 pixels. Πριν ανεβάσεις εικόνα για την πλευρική στήλη πρέπει να τη μικρύνεις σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ώστε να γίνει το πολύ αυτού του πλάτους: αν βασιστείς στη σμίκρυνση που μπορεί να κάνει το ίδιο το widget, κάποιοι browsers μπορεί να μην την καταλαβαίνουν και να δείχνουν τις εικόνες στο πραγματικό τους μέγεθος.
Αν χρησιμοποιήσεις Text widgets, μπορείς να βρεις διάφορους χρήσιμους κώδικες σε αυτό το άρθρο μου:
http://wpbtips.wordpress.com/2009/04/01/codes-useful-for-text-widgets/2) Αυτό που έχεις ονομάσει «Αρχική» είναι post. Αν πρόκειται να δημοσιεύεις posts αλλά θέλεις να είναι πάντα μπροστά αυτή η εισαγωγή, θα έπρεπε να είναι σελίδα αντί post. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δημιουργήσεις άλλη μία σελίδα για τα ποστ, και μετά να πας στο Settings > Reading και να θέσεις τη μία σελίδα ως front page και την άλλη ως posts page.
(Προφανώς χρησιμοποιώ τους όρους όπως εμφανίζονται αν έχεις γλώσσα περιβάλλοντος τα αγγλικά. Ελπίζω ότι δεν σου είναι πρόβλημα, αν τυχόν έχεις βάλει γλώσσα περιβάλλοντος τα ελληνικά.)
- Το θέμα ‘Εμφανιση αρχικης σελιδας’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.