Θέματα copyright

• Άγνωστο's avatar

Το blog μου κλείνει σήμερα την πρώτη εβδομάδα ύπαρξής του, αλλά μετά από πολύωρη ενασχόληση με το θέμα του copyright κυρίως εικόνων κλπ. κατέληξα να αμφιβάλλω για τη νομιμότητά του και θα ήθελα τη γνώμη σας. Μεταφέρω διάφορα νέα που συλλέγω από διάφορα site. Για να ασχοληθώ με μια είδηση, θα πρέπει να είναι γεγονός, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει δημοσιευτεί σε πάρα πολλά site. Δεν κάνω αυτούσια μετάφραση, αλλά κανονική συγγραφή άρθρου. Μία ενότητα αφορά το box office των Η.Π.Α. και ως πηγή αναφέρω το boxofficemojo.com. Τα στοιχεία που εισάγω στο blog είναι από εκεί, αλλά δεν κάνω copy-paste και φαντάζομαι θα υπάρχουν και σε πολλά άλλα site. Τα βιντεάκια που συνοδεύουν τα άρθρα είναι από youtube και ελάχιστες φωτο που έχω συμπεριλάβει είναι από το Creative Commons. Τα θέματά μου δεν τα ‘γεννάω’ εγώ, τα βρίσκω στο ίντερνετ, αλλά η απόδοση (λογοπαίγνια, ‘απόπειρα’ χιούμορ κλπ) είναι αμιγώς δική μου. Κινούμαι σε σωστό πλαίσιο; Διάβασα για μηνύσεις χιλιάδων δολαρίων για μία και μόνο εισαγωγή εικόνας σε site! Μακριά από ‘μας… Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar

Το πρόβλημα δεν αφορά αμιγώς το WordPress.com οπότε δεν μπορώ να σου απαντίσω συγκεκριμένα. Γενικά όμως αν κάνεις αναφορά στην πηγή, χρησιμοποιείς μικρά κομμάτια κειμένου από άλλα άρθρα και αναφέρει από που είναι και προσέχεις τις φωτογραφίες όπως το κάνεις με το Creative Commons License είσαι καλυμμένος/η σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

• Άγνωστο's avatar

Θα πρέπει το site σου να είναι το site σου μεγάλου μεγέθους, με εμπορικό χαρακτήρα για να σε κυνηγήσουν.
    εγώ πχ έφτιαξα ένα site, το οποίο και λαμβάνει με RSS όλα τα νέα και μαζί τραβά και εικόνες, που σημαίνει ότι σου επιτρέπουν να βάζεις εικόνες, αρκεί αν υπάρχει το linkback.

• Άγνωστο's avatar

Η παρανομία σε μικρό η μεγάλο μέγεθος παραμένει παρανομία και η λύση του linkback δεν είναι πάντα η μόνη. Αν υπάρχει τόσο σοβαρό ζήτημα καλύτερα να μιλήσετε με δικηγόρο.

• Άγνωστο's avatar

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση… Θα συνεχίσω έτσι. Δε θεωρώ ότι αν αναδημοσιεύσω την είδηση ότι ο Tom Cruise θα γυρίσει την τέταρτη συνέχεια του Mission Impossible (που έχει δημοσιευτεί πλέον σε εκατοντάδες site του εξωτερικού) κλέβω τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου. Πιστεύω ότι η είδηση δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία κάποιου, όταν το κείμενο που την παρουσιάζει είναι πρωτότυπο και όχι αντιγραφή. Αντίθετα, θα αποφεύγω να αναδημοσιεύω φήμες που ενδεχομένως εμφανιστούν σε ένα site. Όμως, όταν η φήμη γίνει είδηση, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αναδημοσίευσής της. Απ’ ό,τι έχω δει, τα βιντεάκια του youtube υπάρχουν σε πάμπολλα blog οπότε ΟΚ. και φωτογραφίες θα αποφεύγω να ανεβάζω ή αν το κάνω θα είναι μόνο από το Creative Commons. Όσο για τα στοιχεία του αμερικανικού box office κι αυτά αναδημοσιεύονται κατά κόρον. Οπότε μένω ήσυχη προς το παρόν… Και πάλι ευχαριστώ κι εύχομαι καλή επιτυχία στις δικές σας προσπάθειες…

mmjaye.wordpress.com

• Το θέμα ‘Θέματα copyright’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.