καινουργια βοηθειααααα

• Άγνωστο's avatar

εχω μια απορια to blog το εχουμε 2 ατομα δεν μπορουμε να μπαινουμε και οι 2 με τον ιδιο κωδικο και username η πρεπει η μια να ειναι με το ονομα του blog και η αλλη με admin πφφ εχω μπερδευτει πολυ

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar

Το όνομα του blog είναι άσχετο με τα usernames, και επίσης τα usernames είναι άσχετα με το τι θα φαίνεται στο blog (για παράδειγμα, το ένα από τα blog μου λέει wpbtips στη διεύθυνση και wordpress tips στον τίτλο, το username μου είναι justpi, και το όνομα που φαίνεται στο blog είναι Panos).

Βεβαίως μπορείτε να μπαίνετε με τον ίδιο κωδικό και το ίδιο username. Αλλά έτσι ό,τι δημοσιεύετε θα φαίνεται να προέρχεται από ένα άτομο. Tο θέλετε έτσι ή όχι; Αν σας ενδιαφέρει να δημοσιεύετε ποστ στα οποία θα φαίνεται ποιά από τις δυό σας είναι η συγγραφέας, ή να γράφετε σχόλια στο δικό σας blog ή σε άλλα και να φαίνεται ποιά από τις δυό σας τα γράφει, τότε πρέπει να έχετε η καθεμιά το δικό της account/username. Αυτή τη στιγμή έχετε ανοίξει μόνο ένα account στη wordpress.com?

• Άγνωστο's avatar

Καλημερα ευχαριστω για την απαντησε αυτη τη στιγμη εχουμε ενα username που ειναι στο wordpress.com? και ειναι αυτο που μπαινουμε στο blog

• Άγνωστο's avatar

Η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει πααααρα πολυ με το blog δεν εχω ξαναφτιαξει και μου φαινεται βουνο…οπως κατι αλλο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν μπορουμε να ειμαστε και οι 2 admin

• Άγνωστο's avatar

α) Αυτή τη στιγμή λοιπόν έχετε το account με το username «tragiks». Αν θέλετε να φαίνεται ότι είστε δύο διαφορετικά άτομα, θα πρέπει να κρατήσει η μία αυτό το account/username και να ανοίξει η άλλη νέο account (με διαφορετική διεύθυνση email, διαφορετικό κωδικό και διαφορετικό username).
    Κατόπιν όποια θα είναι η tragiks (δηλαδή η παρούσα admin) θα πάει στο Users > Invite New και θα προσκαλέσει την άλλη, επιλέγοντας και ποιό ρόλο θα της αναθέσει. Τότε θα σταλεί mail στη διεύθυνση της άλλης, μέσω του οποίου μπορεί να γίνει η αποδοχή της πρόσκλησης. Δεν είναι κρίσιμο το ποιό ρόλο θα επιλέξετε: μπορείτε να τον αλλάξετε και εκ των υστέρων.
    Για το τι δυνατότητες σημαίνει ο κάθε ρόλος, δείτε εδώ:
    http://en.support.wordpress.com/user-roles/

β) Ναι, όπως θα δείτε στο Users > Invite New, στους ρόλους περιλαμβάνεται και admin. Η τυπική απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι ότι admin σημαίνει πλήρη έλεγχο (συμπεριλαμβανομένης της οριστικής διαγραφής ολόκληρου του blog), άρα δεν συνιστάται η ύπαρξη δύο admin παρά μόνον αν γνωρίζονται πάρα πολύ καλά και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον.

γ) Τέλος, όπως παρατήρησα και στην προηγούμενη απάντηση, τα ονόματα που θα φαίνονται τελικά στο blog δεν είναι απαραίτητο να είναι τα usernames: μπορείτε να πάτε στο Users > My Profile και να συμπληρώσετε άλλο όνομα στο πεδίο «Display name publicly as».

• Το θέμα ‘καινουργια βοηθειααααα’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.