κατηγορίες
-
Καλημέρα!Γιατί μου εμφανίζει δημοσιεύσεις μου στην κατηγορία άρθρα ,ενώ τις έχω καταχωρήσει σε άλλη κατηγορία (π.χ γλυκά ή τηγανητα);
Κοίταξα τις υποκατηγορίες έχουν μητρική αυτή που θέλω να εμφανίζονταιΤο Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)
-
Δυστυχώς αυτό θα μπορούσα να το απαντήσω επαρκώς μόνον αν έβλεπα τον πίνακα ελέγχου σου.
Πιθανόν να έχεις μπερδέψει το σύστημα με τα διάφορα μπλεξίματα και επαναλήψεις που έχεις κάνει (π.χ. το «Γλυκά» υπάρχει και ως βασική κατηγορία και ως υποκατηγορία, το «Πίτες» υπάρχει δύο φορές ως βασική κατηγορία και μία ως υποκατηγορία, κλπ).
Ένα πρώτο βήμα, επομένως, θα ήταν να διαγράψεις όλα αυτά και να βεβαιωθείς ότι κάθε κατηγορία (ανεξάρτητα από το αν είναι βασική κατηγορία ή υποκατηγορία) υπάρχει μόνο μία φορά.Άλλες παρατηρήσεις:
1) Όταν μια κατηγορία περιλαμβάνει υποκατηγορίες, δεν είναι πολύ λογικό κάποια άρθρα να ανήκουν σε κάποια υποκατηγορία και κάποια όχι. Για παράδειγμα, κατηγορία «Αρτοποιήματα», 16 άρθρα, με μοναδική υποκατηγορία το «Ξηρομερίτικα αρτοποιήματα», 6 άρθρα: τα υπόλοιπα 10 τι είναι; Είναι σαν να βλέπουμε έναν πίνακα περιεχομένων που λέει π.χ. Κεφάλαιο 4 και από κάτω μόνον Υποκεφάλαιο 2: πού είναι το Υποκεφάλαιο 1;
2) Το ίδιο συμβαίνει και με το «Άρθρα». Αλλά, εδώ που τα λέμε, «Άρθρα» δεν είναι πολύ λογική κατηγορία: όλα τα posts άρθρα είναι.
3) Θα πρέπει οπωσδήποτε να διαγράψεις όλα τα tags που υπάρχουν και ως κατηγορίες. Tags και Categories είναι η ίδια βάση δεδομένων, γιαυτό α) δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχει η ίδια λέξη ή φράση και ως tag και ως category, β) όταν συμβαίνει αυτό δημιουργούνται τεχνικά προβλήματα.
-
Ωχ…πάλι από την αρχή!….Πώς να ονομάσω τα κείμενά μου,για να ξεχωρίζουν από τις συνταγές;Έβαλα ετικέτες γιατί είναι καλύτερα λέει για τις μηχανές αναζήτησης και να μην πιάνει χώρο στις κατηγορίες.
Όντως τα ΄χω μπερδέψει….να δω τι θα καταφέρω!!! -
Όταν βάζω μια δημοσιέυση σε υποκατηγορία ,πρεπει να την προσθέτω και στη μητρική κατηγορία;
-
Όταν βάζω μια δημοσιέυση σε υποκατηγορία ,πρεπει να την προσθέτω και στη μητρική κατηγορία;
Όχι: η σελίδα μιας μητρικής κατηγορίας περιλαμβάνει τα άρθρα που ανήκουν στις υποκατηγορίες αυτής της μητρικής.
Έβαλα ετικέτες γιατί είναι καλύτερα λέει για τις μηχανές αναζήτησης
Ποιός ακριβώς το λέει αυτό; Στο παρελθόν γινόταν ασύστολη και παραπλανητική κατάχρηση των tags: πολλοί έβαζαν ένα σωρό ετικέτες άσχετες με το πραγματικό περιεχόμενο των άρθρων τους, ώστε να αλιεύουν επισκέπτες που έψαχναν για αυτούς τους όρους. Για το λόγο αυτό, τώρα πια οι καλές μηχανές αναζήτησης ασχολούνται με το περιεχόμενο των άρθρων και αγνοούν τις ετικέτες. Αν π.χ. το κείμενο (ή ο τίτλος) ενός άρθρου περιλαμβάνει τη λέξη «Ξηρόμερο», τότε ως προς τις μηχανές αναζήτησης περιττεύει απολύτως να βάλεις τη λέξη αυτή ως ετικέτα. Μ’άλλα λόγια, μπορείς και να μη χρησιμοποιείς καθόλου ετικέτες (εκτός εάν σε ενδιαφέρουν τα «topics» της WP και χρειάζεσαι κάποιο επιπλέον tag που δεν το έχεις ως κατηγορία).
Άκου εδώ και τον αρμόδιο της Google:
-
Διέγραψα όλες τις ετικέτες,έφτιαξα από την αρχή νέες κατηγορίες και τώρα είναι ξανά τακτοποιημένα .,τωρα μένει να καταχωρήσω και τα υπόλοιπα στις κατηγορίες.Ευχαριστώ για άλλη μια φορά.
Κάτι άλλο ,όταν βάζω ένα post ως σύνδεσμο σένα άλλο μου έρχεται ως μήνυμα. Σημαίνει κάτι αυτό; -
Όταν κάποιος συμπεριλάβει σε άρθρο του σύνδεσμο προς άρθρο σου, αυτό ανακοινώνεται στο άρθρο σου ως ειδκού τύπου σχόλιο (pingback, μπορείς να το κρατήσεις ή να το διαγράψεις), και γιαυτό σου έρχεται και ειδοποίηση για το σχόλιο αυτό.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν ο κάποιος είσαι εσύ (self-ping). Αν δεν θέλεις να συμβαίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείς ειδική εκδοχή του URL που βάζεις στο σύνδεσμο – δες εδώ:
-
Δεν το πειράζω ,για να μην τα μπερδέψω ξανά,αφού δεν ενοχλεί.Ευχαριστώ για τη βοήθεια σου!!!
-
Καλησπέρα και πάλι.Διέγραψα όλες τις ετικέτες όπως μου είπες.Γιατί μου βγάζει σε κάθε δημοσίευση συμβουλή για προσθήκη ετικετών και πόσο σημαντικό είναι αυτό;
Όσο για το wordpess for android,χρειάζεται plugings,που ενώ παλιά εμφανίζονταν στον πίνακα ελέγχου,τώρα μου λέει πρέπει να αγοράσω. -
1) Όπως έγραψα στην προπροηγούμενη απάντηση, τα tags είναι άχρηστα ως προς τις μηχανές αναζήτησης. Έχουν κάποια χρησιμότητα για την πλοήγηση στο ίδιο το blog σου, με την πρϋπόθεση ότι θα προσθέσεις το Tag Cloud widget. (Η χρησιμότητα είναι περιορισμένη, καθώς το widget αυτό μπορεί να δείξει μέχρι 45 tags.)
Όταν λες ότι σου βγάζει συμβουλή, εννοείς προφανώς την πλευρική στήλη με τον «επόμενο στόχο», τα ρητά και τα λοιπά που εμφανίζεται στον επεξεργαστή μόλις δημοσιεύσεις ένα άρθρο. Εγώ θα πρότεινα να απενεργοποιήσεις αυτή τη χαζομάρα.2) Όπως σου έγραψα σε άλλο thread, ατυχώς δεν γνωρίζω τίποτα περί android.
-
- Το θέμα ‘κατηγορίες’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.