νέο log in
-
Είμαι νεοφώτιστη. Έκανα πρόχειρο log in για να παίξω και να ασκηθώ στη δημιουργία blog. Θέλω τώρα να αλλάξω username και password. Μπορώ να διατηρήσω το περιεχόμενο του blog που πρόχειρα δημιούργησα και να το μεταφέρω στα νέα δεδομένα log in που θα κάνω; Μπορώ να τα κάνω όλ’ αυτά με το ίδιο e-mail;
Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)
-
Ένα account σημαίνει ένα username και ένα e-mail. Για διαφορετικό username πρέπει να ανοίξεις νέο account με άλλο e-mail. Έχε όμως υπόψη σου ότι μόνο στα φόρουμ της WP φαίνεται υποχρεωτικά το username. Για το blog σου (καθώς και για σχόλια σε άλλα blog) μπορείς να ορίσεις (από το Προφίλ σου) να φαίνεται ένα οποιοδήποτε άλλο ψευδώνυμο, οπότε πιθανόν να σου αρκεί να κάνεις αυτό αντί όλα όσα σκέπτεσαι.
-
Ναι μπορείς να το κάνεις. Κάνεις export το περιεχόμενο του blog σου και import στο νέο λογαριασμό που θα φτιάξεις
-
Προσοχή: το Export/Import μεταφέρει κείμενα μόνο – όχι εικόνες, βίντεο κτλ. που μπορεί να έχουν εισαχθεί σε άρθρα.
-
Εντάξει. Τα κατάλαβα όλα αυτά και ευχαριστώ πολύ. Ωστόσο, αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει το σκεπτικό του WP «νέος λογαριασμός = νέο e-mail», θα με βοηθήσει να μη μείνω με την απορία. Ευχαριστώ και πάλι.
-
Ο συνδυασμός mail+username είναι η ταυτότητά σου για την WP. Η επίσημη (ασαφής) εξήγηση της WP είναι ότι παλιά που επέτρεπαν πολλαπλούς λογαριασμούς με το ίδιο mail, προέκυπταν διάφορα προβλήματα με τη διαχείριση των λογαριασμών.
Αν το mail που δήλωσες είναι ας πούμε το «βασικό» σου και θέλεις να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς, μπορείς να κάνεις τα εξής: πας στο Προφίλ σου και ορίζεις ένα άλλο mail για το λογαριασμό που έχεις τώρα· αφού περάσει μιά μέρα, ανοίγεις νέο λογαριασμό με νέο username αλλά με το βασικό σου mail (που θα έχει ελευθερωθεί)· κατόπιν ζητάς να μεταφερθεί το blog από τον προηγούμενο στον νέο λογαριασμό – δες εδώ:
http://en.support.wordpress.com/moving-a-blog/#transferring-your-blog-to-another-user-or-account
-
Αυτή η διαδικασία δεν έχει τα μειονεκτήματα του Export/Import. Αλλά, όπως είπαμε, μπορεί να μη χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όλα αυτά τα πολύπλοκα – απλώς να ορίσεις να φαίνεται ένα ψευδώνυμο αντί για το πραγματικό σου username.
-
- Το θέμα ‘νέο log in’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.