Που θα βρώ, widgets για ειδήσεις και καιρό??

• Άγνωστο's avatar

Γειάσας! είμαι στη wordpress εδώ, και καιρό ε, έχω ψάξει παντού γιανά βρώ ένα widget απ’αυτά που δείχνουν τις ειδήσεις της ημέρας και για ένα άλλο που δείχνει το καιρό, της ημέρας αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω βρεί κάτι, που να κάνει για το μπλόγκ μου…μήπως μπορείτε εσείς να μου πείτε που να βρώ αυτά τα widgets?…ευχαριστώ πολύ εκ’των προτέρων….

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar
  • Άγνωστο's avatar

Ε, γειάσας παιδιά..το ένα το widget για τον καιρό, το δοκίμασα ντάξει μου το βγάζει αυτό της weatherlet? αυτό είναι νομίζω, αλλά δε ξέρω εάν δουλέυει…θα δώ…τα άλλα όμως ΔΕ δουλέυει ΚΑΝΕΝΑ,αυτά για τις ειδήσεις…μήπως έχετε τίποτε,άλλο (για ειδήσεις εννοώ)….εάν έχετε με σώζετε…καλησπέρες..

• Άγνωστο's avatar

Για ξανακοίτα προσεκτικότερα:
    http://wpbtips.wordpress.com/2010/10/12/widgets-for-wpcom-7-world-news/
    Είναι 5 σελίδες με widgets που δουλεύουν όλα, εκτός από ένα που έχει αφαιρεθεί. Αν δοκίμασες κάποιο και δεν εμφανίστηκε στο blog σου, τότε δεν ακολούθησες ακριβώς τις οδηγίες. Τι ακριβώς προσπάθησες να κάνεις;
    Επίσης στο ποστ δίνω και σύνδεσμο προς το Widgetbox όπου μπορείς να ψάξεις και για άλλα. Τι ειδήσεις θέλεις, διεθνείς ή ελληνικές;

• Άγνωστο's avatar

ε, μάλλον διεθνής…θα κοιτάξω…και θα δώ,κι αυτό που μου λές…εγώ προσπάθησα να βάλω έναν,από τους κωδικούς που έχετε από κάτω..τον έβαλα,αλλά δ εν μου έβγαζε το widget…

• Άγνωστο's avatar

Ε, κοίτα το ξανάδοκίμασα,και ΔΕΝ μου το βγάζει οκ?…προσπάθησα να βάλω τον κωδικό flash αλλά ούτε με αυτόν μου το βγάζει, μάλλον δεν θα βάλω τέτοιο widget όπως βλέπω :( δε μου βγάζει κανένα και κάτι γράφει εκεί να αλλάξουμε κάτι στον κωδικό? κι εγώ δε ξέρω πως να το κάνω αυτό..ευχαριστώ πάντως…

• Άγνωστο's avatar

Οι κώδικες flash δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν (γιαυτό χρειάζεται η μετατροπή σε shortcode που δείχνω). Πες μου ποιό widget προτιμάς και θα σου βάλω εδώ ό,τι ακριβώς χρειάζεται, να το κάνεις copy-paste.

• Άγνωστο's avatar

Ε, ρε παιδιά ευχαριστώ να’στε καλά, ε, θέλω αυτό ένα μπλέ με γκρί?που λέει τα νέα από το BBC…ευχαριστώ πολύ…

• Άγνωστο's avatar

Ένα που είναι, πάνω-πάνω και δείχνει τη γή? με μπλέ…αυτό…

• Άγνωστο's avatar

Πας στο Appearance>Widgets, σέρνεις ένα Text Widget στο Sidebar, κάνεις copy-paste ένα από τα παρακάτω, πατάς Save.

Αν θέλεις μόνο τίτλους:
    [gigya src="http://www.widgetserver.com/syndication/flash/wrapper/InsertWidget.swf" width="170px" height="423px" quality="high" wmode="transparent" flashvars="r=2&appId=6a2658a2-9ac0-477f-a1be-fec36b8f77a6" ]
    Αν θέλεις τίτλους + περιλήψεις:
    [gigya src="http://www.widgetserver.com/syndication/flash/wrapper/InsertWidget.swf" width="170px" height="423px" quality="high" wmode="transparent" flashvars="r=2&appId=5812049d-cdc1-495e-a6cc-c6c98d563f13" ]
    Αν θέλεις τίτλους + φωτογραφίες:
    [gigya src="http://www.widgetserver.com/syndication/flash/wrapper/InsertWidget.swf" width="170px" height="423px" quality="high" wmode="transparent" flashvars="r=2&appId=09e1b952-cde6-4bb5-afca-2db66c1db1ee" ]
    Αν θέλεις τίτλους + περιλήψεις + φωτογραφίες:
    [gigya src="http://www.widgetserver.com/syndication/flash/wrapper/InsertWidget.swf" width="170px" height="423px" quality="high" wmode="transparent" flashvars="r=2&appId=9f438c7a-d583-4965-ba8b-18c6358e4498" ]

Σημείωση: αφού τo blog σου το έχεις Private, πες μου ποιό Θέμα χρησιμοποιείς για να βεβαιωθώ ότι το πλάτος της πλευρικής στήλης σου είναι επαρκές.

• Άγνωστο's avatar

Ε, το Dusk αλλά θέλω, να του κάνω κάποιες αλλαγές που μάλλον,θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το CSS Upgrade? που δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω…

• Άγνωστο's avatar

1) Ο διαθέσιμος χώρος στην πλευρική στήλη του Dusk έχει πλάτος 170px, οπότε το widget που διάλεξες ταιριάζει γάντι.

2) «Κάποιες αλλαγές» είναι πολύ αόριστο: γράψε τι ακριβώς θέλεις, να σου πω αν χρειάζεται το CSS Upgrade ή αν γίνονται αλλιώς.

• Άγνωστο's avatar

Ε,κατ’αρχήν θέλω να μεγαλώσω λίιγο (δύο φορές)? το πλάτος της πλευρικής στήλης, να αλλάξω το background (αυτό το’χω δοκιμάσει αλλά, μου καταστρέφει το μπροστινό μάυρο κομμάτι που δείχνει τα πόστ και μου χαλάει,το χρώμα του)ενώ εγώ θέλω να αλλάξει μό-νο το background και τα άλλα,να μείνουν όπως είναι),θέλω να αλλάξω το μέγεθος των γραμμάτων, να βάλω ένα συκεκριμένο μέγεθος για ό-λα τα πόστς μου επειδή αλλού,μου τα δείχνει πολύ μικρά και αλλού μεγαλύτερα…ε,είναι και κάποια άλλα,αλλά δε τα θυμάμαι θα το κοιτάξω και θα στα πώ οκ?…πάντως ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα widgets αν δεν ήσουν εσύ,να μου δείξεις αυτά δ ε ξέρω τι θα’κανα πραγματικά…καλησπέρες….

• Άγνωστο's avatar

Παρακαλώ!

Όντως, για να αλλάξεις διαστάσεις και για να αλλάξεις μια και καλή το μέγεθος των γραμμάτων χρειάζεται το CSS Upgrade. Εφόσον δεν ξέρεις HTML και CSS editing, πολύ απλά ξέχασέ το. Για την αλλαγή  των γραμμάτων θα μπορούσα εύκολα να σου γράψω εγώ τι να προσθέσεις, η αλλαγή της πλευρικής στήλης όμως είναι πολύ περίπλοκη στο συγκεκριμένο Θέμα (επειδή όλα τα μαύρα στοιχεία είναι εικόνες, θα χρειαζόταν εκτός του CSS editing να πας στο site της σχεδιάστριας, να κατεβάσεις τους φακέλλους του Dusk, να τροποποιήσεις στο Photoshop τις εικόνες του, να ανεβάσεις τις τροποιημένες στο blog και μετά να τις ενσωματώσεις στο CSS).

Για να πάρεις μια ιδέα για τη λογική του CSS, πάντως, δες εδώ:
    https://el.forums.wordpress.com/topic/css-upgrade?replies=5#post-653

Όμως: Κανονικά τα ποστ έχουν όλα το ίδιος μέγεθος γραμμάτων. Αν βλέπεις διάφορα μεγέθη, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις κάνει copy-paste από το Word (ή άλλη κακή πηγή που εισάγει κώδικες εν αγνοία σου) ή κάποιο άλλο λάθος. Αν θέλεις να σου πω τι πρόβλημα υπάρχει και πώς να το διορθώσεις, θα πρέπει προσωρινά να κάνεις το blog ανοιχτό σε επισκέπτες.

Επίσης, το μέγεθος των γραμμάτων στα ποστ μπορείς να το αλλάξεις και χωρίς το CSS Upgrade (όχι μια και καλή αλλά σε ένα-ένα ποστ χωριστά). Μπορώ να σου δείξω πώς, αλλά όχι πριν ξεκαθαριστεί γιατί δεν είναι όλα τα κείμενα στο ίδιο μέγεθος και τι πρέπει να κάνεις για αυτό.

• Άγνωστο's avatar

Ε,έχω σκεφτεί να πάρω κάποιον ειδικό να με βοηθήσει,να τα κάνω όλα αυτά αλλά ακόμη ΔΕΝ έχω,βρεί κάποιον και θ έ λω να τα κάνω, δε θέλω να αφήσω το μπλόγκ μου έτσι…δεν ξέρω,εάν υπάρχει κάποιος…αλλά ελπίζω να βρώ,κάποιον σύντομα…

• Άγνωστο's avatar

Ε,κοίτα εάν λες για τον συκεκριμένο,τρόπο που ξέρουμε όλοι από,κεί που γράφουμε τα πόστ-από τη γραμμή εργαλείων εννοώ,με τις κεφαλίδες 1,2,3,4 κλπ,κλπ..και ‘παράγραφος’ κλπ,κλπ το΄χω δοκιμάσει και μοιυ βγάζει ένα πολύυ άσχημο αποτέλεσμα (μου κάνει τα γράμματα τεράστια), κλπ,κλπ..ε,αυτό το πρόβλημα το έχω σε κάποια συκεκριμένα πόστ…(πιό πρόσφατα)ε,ναί γράφω τα πόστ μου στο Word και τα μεταφέρω,μετά…με βολέυει καλύτερα…υπάρχει τρόπος να μη ‘περνάνε’αυτοί οι κώδικες?δλδ μπορεί να έχει γίνει μόνιμη ζημιά,στο λογισμικό του μπλόγκ μου που να ΜΗΝ διωρθόνεται?….αυτό μου λειπε τώρα…όσο για τα άλλα το σκέφτομαι σοβαρά,να πάρω κάποιον ειδικό, για ιστοσελίδες γιανά με βοηθήσει αλλά δ ε ξέρω, που και π ως θα τον βρώ..σχετικά με το background ε,εγώ θέλα να μπορώ να αλλάζω,το background όποτε θέλω…αλλά να αλλάζει μό-νο αυτό…να μη χαλάει γενικά η εμφάνιση του μπλόγκ μου…αυτό δεν υπάρχει κάποιος άλλος πιό απλός τρόπος να το κάνω?….ντάξει δε θέλω να κάνω και τις τρελλές αλλαγές…λίγα πράματα θέλω να κάνω…το background (το’χω δοκιμάσει) μου το αλλάζει μιά χαρά αλλά μου καταστρέφει το μπροστινό μάυρο μέρος του μπλόγκ…αλλά δε το καταλαβαίνω γιατί? αφού έχει ρύθμιση στο συκεκριμένο θέμα για την αλλαγή του background…

• Άγνωστο's avatar

Αφού δίνει άδεια δλδ να αλλάξεις το background…

• Άγνωστο's avatar

1) Βεβαίως δεν εννοώ τις κεφαλίδες 1,2,3,4 κτλ: αυτά είναι μόνο για τίτλους ή άλλες επικεφαλίδες, και είναι μόνο για αρχάριους που θέλουν κάτι ετοιματζίδικο. Όπως λες, το αποτέλεσμα συχνά είναι πολύ άσχημο. Εννοώ αυτά:
    http://wpbtips.wordpress.com/2009/07/11/formatting-text-pt-5/

2) Όχι, το να κάνεις copy-paste από το Word δεν μπορεί να σου κάνει ζημιά στο λογισμικό του blog, μεταξύ άλλων γιατί ένα από τα καλά των blog wp.com είναι ότι δεν έχεις καν πρόσβαση στο λογισμικό. Απλώς μπορεί να σου κάνει άλλ’ αντ’ άλλων την εμφάνιση κάθε ποστ. Αν σε βολεύει να γράφεις πρώτα στο Word, να κάνεις copy-paste στον επεξεργαστή HTML, όχι στον Visual, ώστε να περνάει μόνο το κείμενο και τίποτα άλλο. Για τα ποστ που έχεις ήδη φτιάξει δεν μπορώ να σου πω ποια είναι καλύτερη λύση αφού δεν μπορώ να τα δω. Αν δεν έχεις εικόνες ή βίντεο, η απλούστερη και γρηγορότερη λύση είναι να κάνεις copy όλο το κείμενο από τον επεξεργαστή Visual και να το κάνεις paste στον HTML.

3) Η προσθήκη χρώματος ή εικόνας για το background αρχικά εμφανίστηκε σε Θέματα που η WP εισήγαγε το 2010. Μετά μετέφεραν αυτή τη δυνατότητα και σε παλιότερα Θέματα, αλλά αυτό έγινε πρόχειρα, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε Θέματος, με αποτέλεσμα (όπως έχεις δει) σε μερικές περιπτώσεις η προσθήκη background ουσιαστικά να καταστρέφει το Θέμα αντί να το βελτιώνει.

• Άγνωστο's avatar

Καλέ μου τι είναι, αυτά? αυτοί οι κωδικοί εννοώ (παρεπιπτόντως ε,ευχαριστώ που με ανέχεσαι) και τί κάνουν αυτά?διορθώνουν την όψη του κειμένου?ε,όπως βλέπω μό-νο με το CSS μπορεί να γίνει,κάτι με το background ε, μήπως ξέρεις τ ι ειδικό τι είδους ειδικό πρέπει να ψάξω,να βρώ γιανά με βοηθήσει με αυτά??υπάρχουν καταρχήν τέτοιοι άνθρωποι εδώ,στην Ελλάδα??και μήπως ξέρεις πόσα χρεώνουν γιανά κάνουν αυτή τη δουλειά?? (βέβαια εγώ θέλω να κάνω κάποιες μικρό-μετατροπές στο θέμα που ήδη έχω)…ΔΕ θέλω και τις τεράστιες αλλαγές…αν μπορείς να με κατατοπήσεις…

• Άγνωστο's avatar

«Αυτά» είναι HTML με inline CSS: κώδικες που σου επιτρέπουν να διαμορφώνεις ό,τι θέλεις όπως ακριβώς θέλεις (αλλά μόνο μέσα σε ένα ποστ, ή σε widgets Κειμένου, όχι για τη συνολική εμφάνιση του blog).

Άνθρωποι που να μπορούν να κάνουν CSS editing φυσικά υπάρχουν, και προφανώς είμαι ένας από αυτούς. Αλλά δεν μπορώ να σου συστήσω ούτε εμένα ούτε κάποιον γνωστό μου, εφόσον εδώ βοηθάω εθελοντικά και δεν είναι σωστό να το εκμεταλλευτώ αυτό για να βρω δουλειές.

Η γνώμη μου είναι να μην επιμείνεις προς αυτήν τη κατεύθυνση. Πρώτον, αφού θέλεις λίγες μόνον αλλαγές, θεωρώ υπερβολικό να πληρώσεις κάποιον και να πληρώνεις τη WP κάθε χρόνο. Δεύτερον, είναι μάλλον οξύμωρο να ανοίγεις ένα δωρεάν blog αλλά να θέλεις να προσλάβεις ειδικό να στο φτιάξει: αν είναι να πληρώσεις, πλήρωσε κάποιον web designer να σου στήσει μια ιστοσελίδα όπως ακριβώς τη θέλεις, όχι να σου κάνει μικροαλλαγές σε ένα θέμα που χρησιμοποιοείται σε εκατοντάδες χιλιάδες blogs.

Θα πρότεινα να ξεχάσεις το Dusk και να διαλέξεις κάποιο νεότερο θέμα (κάποιο που να έχει πλατύτερη πλευρική στήλη και να δέχεται background χωρίς επιπλοκές, ίσως και με εικόνα σην κεφαλίδα). Με την προσθήκη μιας κατάλληλης εικόνας (όχι απλώς χρώματος) για background, μπορεί να γίνει αγνώριστο και ωραιότερο από το Dusk.

• Το θέμα ‘Που θα βρώ, widgets για ειδήσεις και καιρό??’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.