Πρόβλημα εμφάνισης blog στον Inter Explorer

• Άγνωστο's avatar

Χρησιμοποιώ ως browser τον Firefox, αλλά δοκίμασα να δω πώς εμφανίζεται το μπλογκ μου στον Ιnternet Explorer 8 και έπαθα σοκ…
    Αρχικά είχα ένα security warning για το content, τέλος πάντων μπορεί και να είναι θέμα δικών μου ρυθμίσεων.. Είμαι αρχάρια στο μπλογγινγκ και δεν ξέρω και πολλά περί τεχνικών θεμάτων… (έκανα 2 print screen που υπάρχουν στο library μου…) Επίσης διαπίστωσα ότι :
    1. εμφανίζονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ διαφημίσεις τη στιγμή που την ίδια μέρα στον Firefox δεν υπάρχουν (άλλωστε διάβασα για το θέμα ότι η χρήση διαφημίσεων είναι σποραδική και όχι καθημερινή).
    2. Στο πεδίο των likes & gravatars γίνεται ένα χάλι με ένα λευκό τετράγωνο να καλύπτει την περιοχή.
    3. Η οθόνη έχει KAI οριζόντιο scroll
    4. Το theme Duotone που χρησιμοποιώ δίνει την δυνατότητα πατώντας αριστερά ή δεξιά πάνω στην φωτογραφία να πας πίσω ή μπρος στα posts. Αυτό ΔΕΝ λειτουργεί στον ΙΕ.
    Το μπλογκ μου είναι: http://pellymade.wordpress.com
    Please help!
    Ευχαριστώ

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar

Οι παλαιότερες εκδοχές του IE ήταν αρκετά κακές, και πολλοί σχεδιαστές δεν τις λαμβάνουν υπόψη. Αλλά με τον IE8 δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τόσο έντονα προβλήματα (δεν έχω προσωπική εικόνα, καθότι χρήστης Mac). Κοίταξε αν είναι ενεργοποιημένο το compatibility mode, και αν ναι απενεργοποίησέ το, γιατί δίνει συμπεριφορά παλαιοτέρων εκδοχών.

Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να είναι θέμα browser: οι χρήστες wordpress.com τις βλέπουν μόνον αν δεν είναι logged-in.

• Άγνωστο's avatar

Ευχαριστώ για την απάντηση… νόμιζα ότι είμαι «αόρατη»… Από χτες έστειλα και στο αγγλικό φόρουμ 2 ποστ για το θέμα και ουδείς μου απάντησε…
    Παρ’όλα αυτά τα προβλήματα αυξήθηκαν.
    Είμαι άσχετη με αυτά τα θέματα οπότε μπορείς να μου πεις πού είναι το compatibility mode? Βρήκα το compatibility view settings, αν αυτό εννοείς, οπότε ξετσεκάρω τι?
    Όσο για τις διαφημίσεις, εννοείται ότι ΔΕΝ είμαι logged in στον Firefox, μπαίνω σαν viewer και φυσικά εκεί ΔΕΝ υπάρχουν διαφημίσεις, ενώ την ίδια στιγμή στον ΙΕ υπάρχουν. Και υπάρχουν εδώ και 10-15 μέρες! Έλεος…
    Επίσης, δεν εμφανίζονται ούτε οι σελίδες που έχουν «γονέα» ενώ το χάλι συμπληρώνεται με ένα δεύτερο λευκό τετράγωνο πάνω στα comments… Μια φρίκη γενικώς.
    Έχω βάλει στο library μου 4 print screens όπου φαίνονται τα περισσότερα issues..
    Θα εκτιμούσα απεριόριστα κάθε δυνατή βοήθεια
    Ευχαριστώ

• Άγνωστο's avatar

Μόλις βρήκα κι άλλο «θεματάκι» με τις galleries… Γενικά δεν είναι aligned και μερικές φωτό είναι μια μικρή κουκίδα έξω από το grid, ενώ εκεί που έπρεπε να είναι υπάρχει κενό..
    Έχω ανεβάσει κι άλλο ένα print screen που το δείχνει

• Άγνωστο's avatar

Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πού και τι να κάνεις στον IE, γιατί όπως σου είπα είμαι χρήστης Mac: στους Mac ευτυχώς δεν έχουμε IE.

Στο αγγλικό (δηλαδή το διεθνές) φόρουμ απαντούν κυρίως εθελοντές (όπως εγώ), και ενδέχεται να απαντήσει και κάποιος υπάλληλος της WP. Μπορείς να ξαναγράψεις εκεί, βάζοντας και τα screenshots. Αν τα screenshots τα έχεις ανεβάσει στο blog σου, θα πας στο Media > Library, θα πατήσεις το Edit κάτω από κάθε εικόνα και θα αντιγράψεις το File URL: αυτά τα URL θα περιλάβεις στην ερώτηση.

Δυστυχώς, αν το πρόβλημα είναι πρόβλημα browser, δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς οι εθελοντές. Αν είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσει η WP, επίσης δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς.

Το μόνο άλλο που μπορώ να συστήσω είναι α) να διαγράψεις την cache και τα cookies του browser, β) να απενεργοποιήσεις προσωρινά τυχόν firewall ή άλλα πρόσθετα που μπορεί να έχεις εγκαταστήσει.

• Άγνωστο's avatar

Από ότι έχω καταλάβει δεν πολύ δίνουν σημασία… Posts ακριβώς πάνω και κάτω απ’ το δικό μου παίρνουν τις απαντήσεις τους άμεσα και το δικό μου χάνεται στην μπλογκόσφαιρα.. Ήλπιζα ότι εσείς (οι εθελοντές) προωθείτε τα θέματα στους υπαλλήλους της WP. Έχω δει που το λένε.
    Anyways, ευχαριστώ για το tip περί URL.
    Όσο για τα cookies τα έχω διαγράψει (…αυτό το ξέρω) αλλά για το firewall δεν έχω ιδέα..
    Δεν θα με πολυπείραζε το χάλι που βλέπω εγώ απ’ τον ΙΕ, αλλά είμαι σίγουρη ότι είναι θέμα WP και δυστυχώς θα το βλέπουν κι όσοι άλλοι τον χρησιμοπούν για να μπουν στο μπλογκ μου. Ωραίο online portfolio τρομάρα μου :(
    Και πάλι ευχαριστώ

• Άγνωστο's avatar

Όχι, δεν πολυνοιάζονται: νοιάζονται μόνο για ό,τι ενδιαφέρει την εταιρεία. Χαρακτηριστικό και το ότι πριν από ένα σχεδόν χρόνο κατάργησαν τη φόρμα επικοινωνίας μέσω της οποίας μπορούσες να γράψεις κατευθείαν στη WP, και βασίζονται μόνο στα φόρουμ, όπου τις περισσότερες ερωτήσεις τις απαντάμε εμείς και όχι αυτοί. (Η κατάργηση της φόρμας ήταν και ο λόγος που εγώ έκλεισα τα σχόλια στο δικό μου blog.)

Το ότι «posts ακριβώς πάνω και κάτω απ’ το δικό [σ]ου παίρνουν τις απαντήσεις τους άμεσα» δεν σημαίνει τίποτα: κανένας εθελοντής δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά σε κάθε ερώτηση, και κανένας (συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της WP) δεν είναι παντογνώστης. Η διαφορά βέβαια είναι ότι η WP διαθέτει μέσα που εμείς δεν διαθέτουμε, πχ δυνατότητα δοκιμών σε όλους τους browsers και τις εκδοχές τους.

Καταλαβαίνεις ότι αν για το πρόβλημα φταίει είτε η Microsoft είτε η WP, δεν μπορούμε να δώσουμε λύση εμείς. Ούτε ακριβώς προωθούμε τα θέματα: εκείνο που μπορούμε να κάνουμε, και που θα είδες, είναι να προσθέσουμε μια επισήμανση που καλεί το προσωπικό να προσέξει κάποια ερώτηση.
    (Για να είμαι ακριβής, εγώ μπορώ να επικοινωνήσω άμεσα μαζί τους, αλλά λόγω της εν γένει στάσης τους δεν έχω καμμία διάθεση να το πράττω.)

• Άγνωστο's avatar

Για να μην θεωρείς ότι είσαι αδικημένη ειδικά εσύ, δες εδώ:
    http://en.forums.wordpress.com/view/no-replies/
    Οι αναπάντητες ερωτήσεις (στα 7 χρόνια λειτουργίας του αγγλόφωνου φόρουμ συνολικά) είναι πάνω από 20.000.

• Άγνωστο's avatar

Αν δεν είχα ρίξει την τρελλή δουλειά για το μπλογκ θα σκεφτόμουν να φύγω, ή έστω… δεν ξέρω να αλλάξω theme. Αλλά αν προκύψουν θέματα (που σίγουρα θα προκύψουν) άντε να βρεις άνθρωπο να σου τα λύσει…
    Δεν θα ήθελα να καταχραστώ άλλο το χρόνο σου, αλλά αν μπορείς να μου λύσεις μια απορία…
    Στο Duotone όταν πατάς ένα tag σε μεταφέρει στα archives όπου εμφανίζει τα posts με το συγκεκριμένο tag σε thumbnails. Αν πατήσεις κάποιο thumbnail σε πάει στο post αλλά αν θες να δεις και τα υπόλοιπα του ίδιου tag πρέπει να πας πίσω στα archives, να πατήσεις το άλλο post, μετά πάαλι πίσω στα archives κ.ο.κ. Πράγμα απίθανα σπαστικό, ούτε εγώ δεν το κάνω.
    Μπορώ να «συνδέσω» κάπως τα tags με τα post τους, ώστε να πηγαίνουν όχι με τη σειρά που τα πόσταρα, αλλά με τη σειρά που φαίνονται στα archives? ‘Η αν έκανα υποκατηγορίες (π.χ. category: photos, υποκατηγορίες: animals / b-w / people…) να τα συνδεσω με αυτές?
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου

• Άγνωστο's avatar

Το Duotone είναι ένα αλλόκοτο θέμα, με διάφορα ελαττώματα (για παράδειγμα είναι το μόνο θέμα στο οποίο δεν μπορείς να ρυθμίσεις σε τι μέγεθος να εμφανιστεί η κύρια φωτογραφία ή το αν και πού θα οδηγεί όταν την πατήσεις). Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ουσιαστικά σαν slideshow, και το μόνο ιδιαίτερο ατού του είναι η αυτόματη αλλαγή χρώματος.

Πάντως η σελίδα ενός μεμονωμένου ποστ σε κανένα Θέμα δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το επόμενο και το προηγούμενο ποστ της ίδιας κατηγορίας ή tag: η σύνδεση είναι αποκλειστικά προς το επόμενο και το προηγούμενο χρονολογικά, ανεξαρτήτως κατηγορίας ή tag. Τα βελάκια του Duotone σε άλλα Θέματα είναι σύνδεσμοι που γράφουν «Previous post – Next post» ή τους τίτλους αυτών των ποστ. Αλλά το πρόβλημα που παρατηρείς προκύπτει κυρίως από το ότι στο Duotone η σελίδα μιας κατηγορίας ή tag είναι σαν gallery. Μπορείς να επιλέξεις ένα άλλο Θέμα, στο οποίο οι σελίδες αυτές να δείχνουν κανονικά ολόκληρα τα ποστ, ώστε να μπορεί να τα δει κανείς όλα κάνοντας απλώς scrolling down ή πατώντας «older posts» όταν φτάνει στο τέλος της σελίδας.

Να επισημάνω ότι σε όλα τα Θέματα που έχουν μενού στην κεφαλίδα μπορείς στο μενού αυτό να βάλεις συνδέσμους προς τις κατηγορίες (ή και τα tags).

Να επισημάνω επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την ίδια λέξη ή φράση και ως κατηγορία και ως tag: όταν έχεις category «photos», τότε tag «photos» αφενός δεν έχει νόημα, αφετέρου μπορεί να δημιουργήσει τεχνικά προβλήματα.

• Άγνωστο's avatar
  • Άγνωστο's avatar

Όπως θα είδες, οι απαντήσεις του κου macmanx (κατά κόσμον James) δεν απέχουν πολύ από το: κόψ’το λαιμό σου, εμείς δεν ασχολούμαστε με τον IE8. (Θα έλεγα κάτι χειρότερο, αλλά δεν μπορώ να το γράψω εδώ…)

• Άγνωστο's avatar

Πώς τους ήρθε ξαφνικά και μου απάντησαν? Τους το προώθησες τελικά?
    Αφού γλίτωσα το εγγεφαλικό, εντάξει… Από ότι κατάλαβα, είναι πολιτική τους να τρελλαίνουν τον κόσμο για να τους ξεφορτώνονται. Είχα την αίσθηση ότι το κάνουν επίτηδες, επίσης ότι μιλάω σε μηχάνημα.. Ίσως φταίει και το γκράβαταρ της… και το «happiness engineer» του…
    Τζίφος βέβαια, αλλά ευχαριστώ για την προσπάθεια.
    Να ρωτήσω μήπως ξέρεις, αν αυτή η «φαντάστικ αηδία» με τα likes που εξαφάνισε τα hover cards και τα όνοματα των bloggers και έτσι τώρα πρέπει να πατάμε επάνω στα gravatar για να δούμε ποιός είναι και τι, είναι ακόμα υπό κατασκευή ή βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα?
    Γιατί εννοείται ότι κι εκεί απάντηση απο το αγγλόφωνο φόρουμ δεν πήραμε…

• Άγνωστο's avatar

Ναι, έβαλα επισήμανση να κοιτάξει την ερώτηση κάποιος της WP (και όταν με την πρώτη απάντηση του macmanx ξαναήρθε μπροστά το thread, το είδε και η timethief, που θέλει να χώνεται παντού για να αυξάνει τις επισκέψεις στο blog της).

«Happiness engineer» είναι ο (κατ’ εμέ γελοίος) τίτλος που έχει δώσει ο ιδιοκτήτης της WP στους υπαλλήλους. Το πόσο εύστοχος είναι ο τίτλος το διαπίστωσες. Να με συγχωρήσεις που προτίμησα να μην εμπλακώ στην εκεί συζήτηση: έχω επανειλημμένα διαφωνήσει με τον macmanx και καναδυό άλλους, και έχω πολλές φορές διορθώσει λάθος απαντήσεις τους, οπότε είπα να μη ρίξω κι άλλο λάδι στη φωτιά αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχα τίποτα ουσιαστικό να προσφέρω. Θα απαντούσα μόνο στην timethief τι σήμαινε η παρατήρησή σου περί άλλης γλώσσας, αλλά με πρόλαβες.

Για τα likes, βλέπουμε το προς το παρόν τελικό αποτέλεσμα… (Δεν κάνω πλάκα: τα πάντα στη WP είναι μονίμως υπό κατασκευή). Πάντως η τωρινή εκδοχή δεν είναι παράλογη: όταν φαίνονταν όλα τα gravatars, τότε σε πολύ δημοφιλή ποστ μπορεί να σχηματιζόταν μια τερατωδώς μεγάλη κουρτίνα. Όσον αφορά το πόσα φαίνονται αρχικά, που έθιξες στο αγγλόφωνο φόρουμ, ο αριθμός δεν είναι σταθερός: η ιδέα είναι ότι φαίνεται η πρώτη σειρά, άρα το πόσα περιλαμβάνει η σειρά εξαρτάται από το πλάτος της κύριας στήλης (στο δικό μου blog, που έχει πολύ φαρδύτερη στήλη, φαίνονται 14).

• Άγνωστο's avatar

Καλά η «Τ Τ» είναι περίπτωση… Αλλά γενικά έχουν ένα δικτατορικό στυλ που δεν μου αρέσει καθόλου.
    Για τα likes, δεν με ενοχλεί το πόσα φαίνονται.
    Αλλά πριν όταν περνούσες το ποντίκι στα gravatar σου εμφάνιζε τις hover cards, έβλεπες ποιός είναι, διάβαζες 2-3 προτασούλες ενδεικτικά για τον αν σε ενδιαφέρει να τον «ψάξεις». Τώρα, αν περάσεις το ποντίκι πάνω απ’ τα gravatars που είναι κλεισμένα στο κουτί των «X bloggers like this» δεν σου βγάζει καν το όνομα τους.
    Γι αυτό που σε ρώτησα περί tags πιο πάνω, βρήκα ένα «θέμα» έχει αυτό που εννοείς και εννοώ… http://wewastetime.wordpress.com/tag/athens/
    Βεβαία είναι customized απ΄ότι είδα. Πάντως απ’ ότι κατάλαβα αυτή τη λειτουργία δεν μπορώ να την έχω με το Duotone ?
    Ευχαριστώ γι όλα, ελπίζω να μην σε «έπρηξα»…

• Άγνωστο's avatar

Ναι, αυτό εννοούσα, αλλά δεν είναι κάτι σπάνιο: στα περισσότερα Θέματα έτσι είναι.

Και παρακαλώ, δεν με πρήζεις – μόνο η timethief μας πρήζει…

• Το θέμα ‘Πρόβλημα εμφάνισης blog στον Inter Explorer’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.