Συγγραφείς
-
Υπάρχει δυνατότητα σε κάποιο από το δεξιό ή αριστερό sidebar να φαίνονται εικονίδια με τους συγγραφείς και όταν κάνω κλικ επάνω του να φαίνονται τα άρθρα τους που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιό μου ;
Ενδιαφέρομαι για τους τακτικούς αρθρογράφους ,χωρίς να τους υποχρεώσω να … γίνουν μέλη … φτιάξουν blog στο wordpress … κλπ.
Εάν πάλι κάποιος εξ αυτών είναι στο blogspot τί μπορώ να κάνω γι αυτόν ;
Επίσης κάτι σχετικό με τους συγγραφείς : τι θα μπορούσα να κάνω ώστε αν ο αναγνώστης που μελετάει ενα άρθρο κάνει κλικ πάνω στο όνομα του συγγραφέα μέσα στο άρθρο να λαμβάνει λίγες πληροφορίες ( που εγώ θα τις έχω εκ των προτέρων καταχωρήσει ) για το βιογραφικό ;
Προς το παρόν σαν μερική λύση έχω τις … ετικέτες … ,μπορείτε να προτείνετε κάτι άλλο ;
Σας ευχαριστώ.Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)
-
Στην αρχική σου σελίδα βλέπω π.χ. Βούλτεψη και Καζάκη. Φαντάζομαι πως τα άρθρα αυτά ούτε τα έγραψαν για το blog σου ούτε συμφώνησαν να τα αναδημοσιεύσεις, οπότε το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι ότι αυτό που κάνεις είναι παράνομο: η αναδημοσίευση ολόκληρου άρθρου χωρίς την έγκριση του συγγραφέα του είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Όταν σε ενδιαφέρει κάποιο δημοσιευμένο άρθρο άλλου, δικαιούσαι μόνο να αναφερθείς σε αυτό ή/και να παραθέσεις σύντομο απόσπασμα, και να βάλεις σύνδεσμο προς το πρωτότυπο.
Νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας:
-
Σαφώς και έχετε δίκιο …. αν ισχύει το χωρίς την έγκριση του συγγραφέα .
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι υπάρχει η σχετική έγκριση για αναδημοσίευση ( με mail μου το έστειλαν η Βούλτεψη και το ΕΠΑΜ για αναδημοσίευση ).
Ευχαριστώ που θέλετε να με προφυλάξετε ,το νόμο τον γνωρίζω και τον εφαρμόζω,για τα τεχνικά που ζήτησα την βοήθειά σας …έχετε κάτι να μου προτείνετε ;
Σας ευχαριστώ. -
Δεν ξέρω για τους υπολοίπους, τα άρθρα πάντως της Βούλτεψη δημοσιεύονται στο Βήμα, και το Βήμα αναφέρει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς άδεια του Βήματος:
http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=23Πέραν τούτου, προσωπικά θεωρώ κάκιστη τη συνήθεια να αναδημοσιεύουν οι πάντες τα πάντα και να πλημμυρίζει το διαδίκτυο με αντίτυπα των ιδίων πραγμάτων (γιατί αυτό καθιστά πολλές φορές δύσκολο τον εντοπισμό του πρωτοτύπου, και γιατί συντελεί στην ταχύτατη διασπορά ανοησιών).
Εν πάση περιπτώσει: αφού έχεις tags για κάθε «συγγραφέα», μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα URLs των tags αυτών με κώδικα σε ένα Text widget, ή σε μία σειρά Image widgets, ή για να φτιάξεις μια νέα κατηγορία συνδέσμων και να προσθέσεις ένα Links widget για την κατηγορία αυτή.
-
-
Παρακαλώ. Σημειώνω ότι και οι τρεις εκδοχές που πρότεινα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και εικόνες, αλλά δεν θα το συνιστούσα, γιατί οι πλευρικές στήλες του blog σου ήδη περιέχουν πάρα πολλά πράγματα (όσο περισσότεροι οι σύνδεσμοι και τα αντικείμενα, τόσο περισσότερο αργεί να φορτώσει μια ιστοσελίδα).
-
Καλημέρα μπορείτε να μου περιγράψετε, έτσι όπως έχω έγω στην δεξιά μπαρα τους συγγραφείς, με τί διαδικασία θα μπορούσε να φαίνεται η φωτογραφία τους ( χωρίς να βάζω για τον καθένα image widget) επίσης τι θα μου προτείνατε για να φαίνεται ένα mini βιογραφικό 3-4 γραμμών δηλαδή περισσότερο από τη μιά γραμμή που επιτρέπει η δυνατότητα των συνδέσμων ; Μήπως υπάρχει η δυνατότητα όταν ακουμπάει ο δείκτης πάνω στο όνομα του αρθρογράφου να ανοίγει ένα μικρό παραθυράκι με την φωτο και το mini βιογραφικό του ;
Σας Ευχαριστώ.
-
α) Media > Add New: ανεβάζεις τις φωτογραφίες από τον υπολογιστή σου, αντιγράφεις τα File URLs που θα προκύψουν. Links > All Links: επεξεργάζεσαι τους συνδέσμους για να προσθέτεις τα URLs των φωτoγραφιών. Appearance > Widgets: ανοίγεις το σχετικό Link widget και τσεκάρεις την επιλογή «Show Link Image». (Αλλά, όπως ήδη είπα, δεν θα το συνιστούσα.)
β) Πολλαπλά βιογραφικά δεν έχουν θέση στην πλευρική στήλη. Μπορείς να δημιουργήσεις μια νέα σελίδα, να γράψεις σε αυτήν τα βιογραφικά, και να προσθέσεις ένα σύνδεσμο προς τη σελίδα αυτή.
γ) Παράθυρο με εικόνα και κείμενο που να ανοίγει όταν ακουμπά ο δείκτης δεν γίνεται: κάτι τέτοιο θα απαιτούσε κώδικα javascript, που σε blog wordpress.com δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε.
- Το θέμα ‘Συγγραφείς’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.