Το vodpod….

• Άγνωστο's avatar

Ε,γειάσας παιδιά…θέλω να ζητήσω, συγνώμη για πολλοστή, φορά που σας ενοχλώ…αλλά..αλλά να, συνεχώς ‘ανακύπτουν διάφορα θέματα, με το μπλόγκ μου…(όπως αυτό εδώ τώρα), με το vodpod…ε, έχω ένα πρόβλημα εδώ και καιρό με αυτό, είχα ανοίξει έναν λογοριασμό όμως είχα κάνει κάποια λάθη τον διέγραψα και έφτιαξα, άλλον από την αρχή…αλλά τώρα, θέλω να τον ξαναφτιάξω (επειδή πάλι Δ ΕΝ τον έφτιαξα, σωστά) αλλά δ ε θυμάμαι π ως…υπάρχει όμως τρόπος να διαγράψεις διάπαντως όολους, τους προηγούμενους λογαριασμούς που είχες εκεί και να φτιάξεις, έναν καινούριο?…ε, και π ως μπορώ να ανεβάσω τα κλιπάκια, που θέλω με έυκολο τρόπο?, από ότι έχω δεί εκεί μέσα έχει όοολα τα κλιπάκια που έχω βάλει σε όοολα τα πόστ που έχω ανεβάσει μέχρι τώρα…ε,εγώ όμως θέλω αυτά να τα διαγράψω γίνεται αλήθεια αυτό? ή θα διαγραφούν και από τα πόστς μου?…και θα αναγκαστώ να τα βάλω ξανά?, και να βάλω άλλα, που θέλω εγώ να βλέπουν οι επισκέπτες του μπλόγκ μου…μπορώ να τα κάνω αυτά?….καλησπέρες…

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar

Α,και κάτι άλλο-για τα Media (εκεί που ανεβάζουμε εικόνες), εάν διαγράψω κάποιες εικόνες που έχει, αποθηκέυσει μέσα (τις οποίες έχω βάλει σε διάφορα πόστς μου) ή τις έχω απλώς χρησιμοποιήσει,χ ω ρίς να τις βάλω αλλά τις αποθήκευσε όμως…ε, θα διαγραφούν και από τα πόστς μου διάπαντως και θα χρειαστεί να τις ξανάβάλω μία μία?….ευχαριστώ πολύ…καλησπέρες…

• Άγνωστο's avatar

1) Μπορείς να μου δώσεις links προς κάποια ποστ με video από το Vodpod? Σε όσα ποστ σου κοίταξα δεν είδα κανένα – είδα μόνο κάποια links προς video από το Youtube.

(Παρεμπιπτόντως, είναι πολύ δύσκολο να ανατρέξει κανείς σε προηγούμενα ποστ σου, αφού δεν έχεις βάλει στην πλευρική στήλη ούτε Κατηγορίες ούτε Αρχείο, και απορώ γιατί.)

2) Όταν ανεβάζεις μια εικόνα από το κομπιούτερ σου στο blog σου, στέλνεις ένα αντίγραφό της για να αποθηκευτεί στη WP και να πάρει URL ώστε να υφίσταται στο internet. Όταν τη βάζεις σε ένα ποστ σου, λες στον browser να δείξει αυτό το αποθηκευμένο αντίγραφο (με τις προδιαγραφές μεγέθους κτλ που ορίζεις). Η Media Library απεικονίζει τι έχεις αυτή τη στιγμή αποθηκευμένο στο χώρο που σου παρέχει η WP. Το να διαγράψεις μια εικόνα από τη Media Library σημαίνει ότι λες στη WP να την πετάξει οριστικά, οπότε φυσικά θα εξαφανιστεί και από το ποστ όπου την είχες βάλει. Στη θέση της θα φαίνεται ένα κενό με ένα ερωτηματικό ή ένα Χ (ανάλογα με τον browser), ως ένδειξη ότι εκεί υπήρχε κάποια εικόνα που ο browser την ψάχνει και δεν τη βρίσκει.

• Άγνωστο's avatar

Ε,εννοώ πως αν κοιτάξει κανείς μέσα στο widget που έχει το vodpod, θα δεί αυτά τα βιντεάκια…οκ?¨κάτσε θα το βάλω στη πλευρική στήλη γιανά το δείς τι εννοώ, ε, το μπλόγκ μου είναι εδώ, και καιρό ‘αχούρι’΄και ΔΕΝ ξέρω πότε θα το φτιάξω,,,όπως θέλω ειλικρινά δε ξέρω…το’χω παρατήσει καιρό λόγω σοβαρών πρωσοπικών προβλημάτων…ανεβάζω, καμιά μαλακία πού και πού…απλώς θέλω να φτιάξω τα widgets να τα’χω έτοιμα…

• Άγνωστο's avatar

Τα βιντεάκια αυτά που βλέπεις, είτε τα’ βαλα εγώ κατά καιρούς σε ποστάκια μου, ή μου τα’΄στειλαν διάφοροι φίλοι οκ?ε, εγώ όμως θέλω να βάλω άλλα δικά μου αυτά που θέλω εγώ…και όχι αυτά γιανά τα βλέπουν οι επισκέπτες μου…μπορώ να το κάνω αυτό?…να σβήσω αυτά και να βάλω άλλα? ή να σβήσω εντελώς το λογαριασμό αυτόν ή τη λίστα αυτή και να φτιάξω άλλον/άλλη?….

• Άγνωστο's avatar

Η Vodpod είναι ανεξάρτητη υπηρεσία, οππότε η ερώτησή σου δεν είναι ζήτημα που αφορά τη WP. Εν πάση περιπτώσει, αν πας στο site της Vodpod, κάνεις login και πας στο Settings, τότε φυσικά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις: να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις video από κάποια συλλογή, να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις συλλογή ολόκληρη, ή και να διαγράψεις όλο το λογαριασμό σου.

Και, μια και ανέφερα τα links προς Youtube που είδα σε κάποια ποστ σου: βάζεις links γιατί έτσι προτιμάς ή γιατί δεν ξέρεις πώς να βάλεις τα ίδια τα βίντεο;

• Άγνωστο's avatar

Ε, όχι ΔΕΝ μου αρέσει καθόλου η όψη που έχουν τα βίντεο και έχω, και ένα θέμα με το μέγεθός τους, το οποίο μου σπάει, αφάνταστα τα νέυρα…και ΔΕΝ μπορώ να το φτιάξω κι έτσι, αποφάσισα να βάζω μόνο το λίνκ…είναι λάθος αυτο? πρέπει να βάζουμε το βίντεο όπως είναι?…πάντως εμένα με βολέυει πιό καλά να βάζω λίνκς παρά να κάθομαι, να βάζω ολόκληρο βίντεο κλπ,κλπ…μου τη σπάνε τα βίντεο…αυτό όμως το΄χω δεί, και αλλού στα μπλόγκς της wp το κάνουν κι άλλοι και διαδυκτιακοί φίλοι μάλιστα! ε, όταν έχεις ένα πρόβλημα με κάτι προσπαθείς να το λύσεις με κάποιο τρόπο και να βρείς, κάποιον άλλο ευκολότερο τρόπο να το κάνεις…ε, ευχαριστώ πολύ για τις οδηγείες να’σαι καλά…καλημέρες…

• Άγνωστο's avatar

Ε, κοίτα πήγα τώρα, και διέγραψα το λογαριασμό οκ? ε, όταν το κάνεις αυτό τα διαγράφει Ο-ΛΑ? και το νίκ, που είχες εκεί, και τα μέιλ και ό-λα? ή μόνο τη λίστα με τα κλίπς κλπ,κλπ…και μετά τι κάνεις? μπαίνεις και κάνεις καινούριο, signup και φτιάχνεις το widget, από την αρχή και περνάς ξανά το κωδικό στο widget html κλπ,κλπ….ή αυτά παραμένουν ως είχαν?…

• Άγνωστο's avatar

α) Υπάρχουν δύο τρόποι να βάλεις σε ένα ποστ βίντεο από το Youtube στο μέγεθος που θέλεις. Και οι δύο ξεκινούν με το να αντιγράψεις το URL του βίντεο, φυσικά. Και οι δύο πρέπει να γίνονται στον επεξεργαστή HTML, όχι στον Visual.

α) Απλώς βάζεις το URL του βίντεο, αν έχεις κάνει τις κατάλληλες επιλογές στο Settings > Media: τσεκάρεις την επιλογή Enable auto-embeds και βάζεις τον αριθμό για το πλάτος που προτιμάς.

β) Βάζεις το ειδικό shortcode:

[youtube=ΕΔΩ ΤΟ URL&w=300]

(Το 300 είναι παράδειγμα – βάζεις ό,τι αριθμό θέλεις.)

Όσο για το Vodpod, ε βέβαια, αν διαγράψεις τον λογαριασμό διαγράφονται όλα και ξαναρχίζεις εκ του μηδενός.

• Άγνωστο's avatar

Και ο κωδικός στο, html text? σ’αυτό το μαραφέτι που βάζουμε το κωδικό και μετά το βάζουμε στη πλευρική στήλη, γιανά εμφανιστεί από εκεί το widget?…ε, όσο για τα βιντεάκια προτιμώ το λίνκ, και κάποια στιγμή θα αλλάξω, ό-λα τα βιντεάκια που έχω βάλει σε πόστς μου και θα τα βάλω σε λίνκ, ή που μου έχουν στείλει άλλοι φίλοι (έχουν απομείνει μερικά στην αρχική τους μορφή) με βολέυει καλύτερα και έχει και άμεση πρόσβαση στη σελίδα, που είναι το βιντεάκι… μιά χαρά!! το βάζεις τσάκ,τσάκ και δε κάθεσαι δέκα ώρες, να διορθώνεις διαστάσεις του κλίπ, να μη σου βγαίνουν να βγαίνουν άλλα ντ’ άλλων (κι άμα είσαι και άσχετος-άπειρος από τέτοια) άστα..να σπάς τα νέυρα σου, διαρκώς και να θες ένα κουτί, χάπια στο τέλος γιανά συνέλθεις! έχω απίστευτο άγχος με πολλά αυτό το καιρό και δ ε θέλω, να βάλω και το άγχος για τα βιντεάκια από πάνω….

• Άγνωστο's avatar

Ε, κοίτα έχω πρόβλημα με το Vodpod ok? έσβησα ξανά το λογαριασμό τον ξανά-έφτιαξα, όλα οκ…αλλά τώρα έχω πρόβλημα ΔΕ μπορώ να ανεβάσω βιντεάκια και ΔΕ μπορώ να φτιάξω το widget το βάζω στη πλευρική στήλη αλλά μου βγάζει ένα ορθογώνιο κουτάκι γκρί που λέει απλώς follow me on Vodpod…πως μπορώ να ανεβάσω βιντεάκια? και μέσα όταν μπήκα είδα, ότι μπορώ να ανεβάσω μό-νο μέχρι 10? τόσα λίγα?…δεν είναι δυνατόν να παίρνει μό-νο τόσα λίγα μέσα..

• Άγνωστο's avatar

Ε, κοίτα καλημέρα καταρχήν, ε, έχω τεράστιο πρόβλημα με τα βιντεάκια, ε, δε ξέρω τί κάνω λάθος…και ΔΕΝ μπορώ καθόλου να ανεβάσω βιντεάκια…ε, διέγραψα ξανά το λογαρισμό…μήπως μπορείς να μου πείς τη διαδικασία π ως να το φτιάξω και π ως να ανεβάσω τα βιντεάκια? καλημέρες….

• Το θέμα ‘Το vodpod….’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.