CSS Upgrade

• Άγνωστο's avatar

Αγόρασα το CSS Upgrade για να μου επιτρέπει να αλλάζω το χρώμα των συνδέσμων και για τις άλλες διευκολήνσεις που παρέχει. Μήπως μπορεί κάποιος να μου υπόδειξη πως λειτουργεί γιατί δεν έχω ιδέα.
    Η διεύθυνσή μου είναι: http://argolikivivliothiki.gr/ στο wordpress.
    Ευχαριστώ.

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις ιδέα δεν έπρεπε να αγοράσεις το upgrade αυτό. Εν πάση περιπτώσει, για να πάρεις μια ιδέα γράψε πώς ακριβώς θα ήθελες να είναι οι σύνδεσμοι (τι χρώμα, αν θέλεις να αλλάζουν χρώμα όταν περνάς από πάνω τους και αν θέλεις την υπογράμμιση ή όχι). Γράψε επίσης αν τον πίνακα ελέγχου τον έχεις με γλώσσα τα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Παρεμπιπτόντως, πήγαινε στο Appearance > Theme Options και αφαίρεσε την Αναζήτηση από την κεφαλίδα του blog γιατί σκεπάζει τον πάνω δεξιά σύνδεσμο σελίδας.

• Άγνωστο's avatar

Πάνο καλημέρα και ευχαριστώ για την προσοχή σου. Από παλιότερη συζήτηση που είχαμε στο forum για τα χρώματα στα Link την οποία παραθέτω για να σε διευκολύνω, μου είχες υπόδειξη να αγοράσω αυτό το upgrade για να λύσω ορισμένα προβλήματα, αλλά νόμισα ότι θα ήταν απλό στην χρήση και δεν σε ρώτησα παραπέρα.

* { Έβαζα link σε μια λέξη, και κατόπιν άλλαζα το χρώμα της λέξης βάζοντας μπλε, έτσι ώστε να είναι πιο έντονο στο μάτι του αναγνώστη. Στα τελευταία άρθρα όταν στη λέξη βάζω link δεν μου παίρνει το χρώμα που δίνω, άλλα βγάζει το προεπιλεγμένο χρώμα (πράσινο). Στις άλλες λέξεις δεν συμβαίνει αυτό, αλλάζει το χρώμα κανονικά. Προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα }.

** [ Οι δύο λύσεις που ανέφερα είναι οι μόνες δύο λύσεις όσο μιλάμε για τον επεξεργαστή της WP. Πέρα από αυτές, οι υπόλοιπες επιλογές σου είναι να κατεβάσεις το Windows Live Writer (αν χρησιμοποιείς PC) και να προετοιμάζεις τα άρθρα εκεί, ή να πληρώσεις για το CSS Upgrade που θα σου επιτρέψει να αλλάξεις το χρώμα των συνδέσμων (και ό,τι άλλο θέλεις) μια και καλή].

Η όλη συζήτηση είναι στο forum με τίτλο «Αλλαγή χρώματος σε λέξεις με link».

Τώρα ο πίνακας ελέγχου είναι στα Ελληνικά. Στα link δεν μου παίρνει το χρώμα που δίνω, άλλα βγάζει το προεπιλεγμένο χρώμα (πράσινο), ενώ θα ήθελα να παίρνει το μπλε σταθερά.
    Τα άλλα για υπογράμμιση ἠ αλλαγές γραμματοσειράς τα βλέπουμε αργότερα.

Όσο για την αφαίρεση της Αναζήτησης όταν την αφαιρώ από τα widgets φεύγει από την δεξιά μπάρα και όχι από την κορυφή. Μήπως είναι κατασκευασμένο από το θέμα να μένει πάντα εκεί ή να κάνω εγώ λάθος.
    Ευχαριστώ.

• Άγνωστο's avatar

Καλή σου μέρα.

Για την Αναζήτηση είπα να την αφαιρέσεις από το Εμφάνιση > Επιλογές Theme, όχι από τα widgets.

Στην παλαιότερη συζήτηση είχα απλώς αναφέρει τι δυνατότητες υπάρχουν. Έπρεπε να είχα προσθέσει και την προειδοποίηση ότι το CSS editing δεν είναι απλή υπόθεση για κάποιον που δεν έχει σχετική εμπειρία.

Για αλλαγή του χρώματος των συνδέσμων που βάζεις μέσα σε άρθρα, και αφαίρεση της διακεκκομένης υπογράμμισης, χρειάζεται να πας στο Εμφάνιση > Επεξεργασία CSS και να προσθέσεις αυτά (βεβαιώσου ότι είναι επιλεγμένη η επιλογή «Add this» κτλ, όχι η «Ξεκινήστε από την αρχή»):

.entry a:link, .entry a:visited { color:#0000ff;border-bottom:none !important; }
    .entry a:hover { color:#ff0000; }

Έβαλα, ενδεικτικά και μόνον, τους κωδικούς για βασικό μπλε και βασικό κόκκινο: θα πρότεινα να τα αντικαταστήσεις με ηπιότερες και πιο ενδιαφέρουσες αποχρώσεις. Παλέτες και κωδικοί εδώ:
    http://www.december.com/html/spec/color.html

Η βασική λογική λοιπόν του CSS είναι ότι κάθε στοιχείο ορίζεται από έναν επιλογέα (για παράδειγμα, το «.entry a:visited» σημαίνει: μέσα σε άρθρο / σύνδεσμος / που τον έχεις πατήσει κάποια προηγούμενη φορά). Μέσα στις αγκύλες που ακολουθούν έναν ή περισσότερους επιλογείς μπαίνουν οι εντολές για το πώς να είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία. Στις επεμβάσεις που κάνεις εσύ μπαίνει μόνο ό,τι θέλεις να αλλάξει σε σχέση με το CSS που έχει ήδη το θέμα. Τις εντολές αυτές μπορείς να αρχίσεις να τις μαθαίνεις από σχετικά sites όπως αυτό:
    http://www.w3schools.com/css/default.asp

H βασική δυσκολία είναι ότι, σε αντίθεση με τις εντολές, οι επιλογείς ποικίλουν από θέμα σε θέμα: κάποια στοιχεία είναι στάνταρντ, αλλά πολλά άλλα τα βαφτίζει ο κάθε σχεδιαστής όπως θέλει. Έτσι πρέπει να ψάχνεις να βρεις πώς ακριβώς ορίζεται κάθε στοιχείο στο συγκεκριμένο θέμα που χρησιμοποιείς. Αν έχεις πείρα, πολλά μπορείς να τα εντοπίσεις εξετάζοντας το CSS του θέματος (Εμφάνιση > Επεξεργασία CSS > view original stylesheet), που θα μπορούσες να το αντιγράψεις και να το σώσεις σε ένα απλό αρχείο κειμένου. Επίσης, αν δεν χρησιμοποιείς ως browser τον Firefox, να τον κατεβάσεις και να χρησιμοποιείς αυτόν! Πέρα από το ότι αυτός και ο Safari δεν έχουν τα διάφορα προβλήματα που έχει ο Explorer, στο Firefox μπορείς να εγκαταστήσεις τα πρόσθετα Firebug και Aardvark, που βοηθούν να εξετάζεις το blog σου και να βρίσκεις τους επιλογείς.

Αυτά…

• Άγνωστο's avatar

Εντάξει Πάνο, τα έφτιαξα, κατάλαβα και την λογική. Θα κοιτάξω μόνο μήπως υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο ή κάποιο site στην Ελληνική. Αν χρειαστώ κάτι σου γράφω.

Ευχαριστώ πολύ.
    Τάσος

• Το θέμα ‘CSS Upgrade’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.