κατηγοριες

• Άγνωστο's avatar

παιδια μια ερωτηση (λιγο πολυπλοκη μια και μολις απο χτες προσπαθω να φτιαξω ενα blog,και δε ξερω πολλα)
    θελω να φτιαξω στη κεντρικη σελιδα μια κατηγορια (η link?) που να λεει πχ.αγωνες
    να παταει καποιος εκει και να του βγαζει μια καινουργια σελιδα που εχει ας πουμε τους αγωνες πχ
    ολυμπιακος-ηρακλης
    παο-αεκ
    και οταν πατας στον αγωνα να ανοιγει αλλη σελιδα που θα βαζω σχολια και videos

Το Ιστολόγιο που χρειάζομαι βοήθεια είναι: (ορατό μόνο σε συνδεδεμένους Χρήστες)

• Άγνωστο's avatar

Πρώτον, αυτά που περιγράφεις μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους. Δεύτερον, ακόμα δεν έχεις δημοσιεύσει τίποτα: δεν μπορείς να ξεκινήσεις φτιάχνοντας κατηγορίες ή συνδέσμους προς ανύπαρκτο υλικό.

Γιαυτό φτιάξε πρώτα κάποια τέτοια άρθρα, και μετά βλέπουμε πώς μπορούν να γίνουν αυτά που θέλεις.

Επίσης, για να συνεννοηθούμε καλύτερα, πες μου αν τον πίνακα ελέγχου του blog τον έχεις με γλώσσα τα ελληνικά ή τα αγγλικά.

• Άγνωστο's avatar

βασικα την βρηκα την ακρη φιλε,απλα το μονο που θελω ειναι οι σελιδες που φτιαχνω (οι ονομασιες των σελιδων δηλ) να μη φαινονται στη κεντρικη σελιδα καθολου (και οχι οπως μου τις εμφανιζει τωρα – γονεα η οχι).Σε αυτες τις σελιδες θα πηγαινουν μονο απο url(θελω η σελιδα μου η κεντρικη να μην ειναι μεγαλη)α!και αν ξερεις πως να περασω ηχο αλλα οχι απο αρχειο..σε ευχαριστω προκαταβολικα…

το μενου ειναι στα ελληνικα

• Άγνωστο's avatar

Πρώτα απ’ όλα: η πλευρική στήλη μπορεί να περιλαμβάνει ό,τι θέλεις (Εμφάνιση > Widgets). Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει αυτά που δείχνει αυτόματα το συγκεκριμένο θέμα αν δεν επέμβεις εσύ. Για τις ιδιοτυπίες τις προσθαφαίρεσης δες αυτό το άρθρο μου:
    http://wpbtips.wordpress.com/2009/09/28/the-no-widgets-paradox/

Θα φροντίσεις λοιπόν η πλευρική στήλη να μην περιλαμβάνει το widget Σελίδων. (Αλλά αυτό είναι πρακτικότερο να το κάνεις αφού τελειώσεις τα υπόλοιπα, ώστε εν τω μεταξύ να έχεις ευκολότερη πρόσβαση στις σελίδες και τα URL τους.)

«Σε αυτες τις σελιδες θα πηγαινουν μονο απο url»??? Ελπίζω πως εννοείς αυτό που είχες γράψει αρχικά (δηλαδή κάποιο link κάπου) και όχι αυτό που φαίνεται να εννοείς τώρα (δηλαδή να μην υπάρχει πρόσβαση στο υπόλοιπο υλικό από την ίδια την αρχική σελίδα).

Αν επομένως έχω καταλάβει σωστά, χρειάζεσαι μιά σελίδα με links προς όλες τις άλλες – (ας πούμε «Περιεχόμενα»).

Μια εκδοχή: link προς την «Περιεχόμενα» στην αρχική σελίδα. [*]

Άλλη εκδοχή: link προς την «Περιεχόμενα» στην πλευρική στήλη. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο Σύνδεσμοι > Προσθήκη νέου (με χωριστή κατηγορία συνδέσμου), είτε προσθέτοντας ένα widget κειμένου (με κώδικα HTML για το link) [*], είτε προσθέτοντας ένα widget Custom Menu αφού δημιουργήσεις το κατάλληλο μενού στο Εμφάνιση > Menus.

Άλλη εκδοχή: link προς την «Περιεχόμενα» στην κεφαλίδα του blog, αν αλλάξεις Θέμα – δες εδώ:
    http://en.support.wordpress.com/menus/

Στις δύο περιπτώσεις που επεσήμανα με αστερίσκο, το link μπορεί να διαμορφωθεί όπως θέλεις μέσω HTML (μπορείς να αλλάξεις χρώμα ή μέγεθος, να του βάλεις πλαίσιο κ.α.).

Μία παρατήρηση: κατά τη γνώμη μου ό,τι σχετίζεται με συγκεκριμένες ημερομηνίες (π.χ. τάδε αγωνιστική) θα έπρεπε να είναι άρθρο, όχι σελίδα. Υπόψιν, τα άρθρα έχουν πλεονεκτήματα που οι σελίδες δεν έχουν.

«πως να περασω ηχο αλλα οχι απο αρχειο». Τι ακριβώς εννοείς;

• Άγνωστο's avatar

καταρχην ευχαριστω για το χρονο σου
    με προλαβες φιλε μου ναι,αρθρο θελω να περασω
    απλα θελω το καθε αρθρο να ειναι ξεχωριστη σελιδα γιατι οταν παω να βαλ κι αλλο αρθρ τα βαζει στην ιδια σελιδα
    ενω εγω θελω πχ
    1η αγωνιστικη
    ηρακλης-πανσεραικος 1-1
    σκορερ : ταδε

αυτο μια σελιδα

2η αγωνιστικη
    ηρακλης-πανσεραικος 1-1
    σκορερ : ταδε

αυτο αλλη σελιδα
    το σωστε οταν καποιος παει στις σελιδα των αγωνιστικων να ειναι τα url etsi:
    1η αγωνιστικη
    2η αγωνιστικη
    και οταν παταει να τις βλεπει μια μια

• Άγνωστο's avatar

βασικα βρηκα το τροπο να κανω το καθε ποστ ξεχωριστη σελιδα απλα δε θελω να φαινεται η ονομασια του καθε ποστ (η σελιδας) στην αρχικη σελιδα

• Άγνωστο's avatar

Στην προηγούμενη απάντηση έγραψα πώς μπορεί να γίνει αυτό. Προσθέτω ότι για τα άρθρα (που είναι υποχρεωτικό να ταξινομούνται σε κάποια κατηγορία), το μενού που μπορείς να φτιάξεις στο Εμφάνιση>Menus μπορεί να περιλαμβάνει τις κατηγορίες αυτές.

• Το θέμα ‘κατηγοριες’ είναι κλειστό για νέες απαντήσεις.