Blog Hırsızlığına Karşı Ne Yapmalı?
-
Benim yazdığım yazıyı: http://kusmuklar.wordpress.com/2007/09/15/gia-google-intellegence-agency/
Arkadaş olduğu gibi kopyalamış: http://gerceginotekiyuzu.wordpress.com/2007/09/20/gogil-gercegi/
Support’a mı şikayet edeyim sizce?
-
Birader tek öğrenmek istediğim şey yazıyı yazarken amacın nedir? İstediğin şikayet falan ise yap sorun değil de.. ne yapmak istediğini anlayamıyorum :)
-
Senin kabul ettiğin anlaşmada (http://wordpress.com/tos/) :
“By making Content available, you represent and warrant that:* the downloading, copying and use of the Content will not infringe the proprietary rights, including but not limited to the copyright, patent, trademark or trade secret rights, of any third party”
yazıyor kardeşim. Bu da senin olmayan yazıları kendininmiş gibi gösteremezsin demek. Bu yüzden o yazıyı kaldırman veya altına kaynağını yazman gerekiyor.
Benim amacım bilgi, fikir alışverişi. Zaten sitemde KAYNAK GÖSTERİLEREK yazıların kullanılabileceği yazıyor. Senin amacın da buysa kaynak göstermenin canını sıkmaması gerek. Yok ego tatminiyse internette milyonlarca blog var. Sana hayırlı işler. -
Kaynak vermekten gocunacak bir adam değilim. Bu uğurda hizmet etmeye çalışan biriyim. Eğer yazdığın yazı daha çok kişiye ulaşacaksa, daha çok insan bilinçlenip birşeyler öğrenecekse herşeyi yapmaya hazırım. Ben ve blogum bunun için varız, tek gayemiz birileri birşeylerden haberdar olsun, gerçeğin görünmeyen yüzü ortaya çıksın..
Burada önemli olan insanların birşeylerden haberdar olması ise bu konuya çok takılmana gerek yok. Bu yazının beni şikayet etmeye kalkışan birinin kaleminden çıkmasına şaşıyorum. Ya sen bu yazıyı laf olsun diye yazdın ya da reyting peşindesin. Allah razı olsun eğer insanlara hizmet için yaptıysan, bilinçlndirmek için yaptıysan, haberdar etmek için yazdıysan, madalyonun diğer yüzünü göstermek için yazdıysan. Yazıklar olsun kariyer derdindeysen. Bu yaptığınla kariyer peşinde olduğun düşüncesindeyim.
Bana şunu söylemeni beklerdim, ya da bana söylemene gerek yok şunu düşünmeni beklerdim. Bir takım bilinçsiz insanları bilinçlendirmek niyetiyle güzel ve faydalı bir yazı yazdım (eğer amaç bu ise ki böyle zannederek ekledim siteme), bu yazı ne kadar çok siteye ne kadar çok insana ulaşırsa o kadar amacına hizmet etmiş olur. O kullanmış bu kullanmış çok mühim değil amaç aynıysa sorun yok. Yapılanları birilerinin bilmesine gerek yok, benim ya da bir başkasınnı yazması çok önemli değil, bilen biliyor; bilmesi gereken biliyor.
Selametle kal kardeşim, yazın kalkacak… Ancak bu yaptığınla yazdığın değerli metnin insanlara ulaşmasını engelledin. Ne diyeyim senin bileceğin iş.. Allah yolunu açık etsin..
Son olarak.. blog hırsızlığı lafın için senden “1” alıyorum, yazını siteme koyduğum için benden alacağın “1000’ler” kaybına keşkeler olsun. Haklıyken haksız duruma düşene eyvahlar olsun. İsim derdine düşüp kalemini kıranlara yazıklar olsun..
-
Bu işten para kazanmıyoruz. Kariyer yapmıyoruz. Fakat teşekkür olsun, tepki olsun her türlü geribildirimin yazara -emek sahibine- çok görülmemesi gerek. Çünkü bunlar olmadan yazınız ne işe yaradı boşuna mı yazdınız anlayamazsınız. Bir daha da yazı yazmazsınız.
Sitendeki yazıları insanlar senin yazdığını düşünüyor. Seni muhatap alıyor. Bunun seni rahatsız etmemesi enteresan. Çünkü teşekkürlerin yanında şu kısmı neye dayanarak yazdın veya bu ne biçim yazı diye tepkilerini sana gösterecekler.
-
gerceginotekiyuzu; izinsiz bir şekilde kopyalamanın savunulacak bir tarafı yok. Metin yazarı, aynı zamanda içeriğinin nasıl kullanılacağına da karar verir. Blog yazarlarının çoğu ürettikleri içeriğin başkaları tarafından izinsiz kullanılmasını istemez.
“Ancak bu yaptığınla yazdığın değerli metnin insanlara ulaşmasını engelledin” demişsiniz.
Eğer bir makaleyi çok sevdiyseniz izinsiz olarak kopyalamak yerine ya izin alın ya da o makaleden bahsederek ziyaretçilerinize orijinal makalenin bağlantısını verin. Böylece yazarın haklarını koruyarak değerli metnin daha çok insana ulaşmasını sağlamış olursunuz.
tertpo; bu şekilde bir durumla karşılaştığınızda lütfen öncelikle içeriğinizi izinsiz olarak kopyalayan blog sahibi ile iletişime geçerek uyarıda bulunun.
-
-
EMEGE SAYGI LUTFEN..
Kaynak gostermek cook zor deyil bir adres bir isimdir
3 gun boyunca ugrastim baska bir site benim tamamen sitemi kopyalamisti hatta kendi resimlerimide ve mutfagimin bastaki banner resminide almis kendisinin gibi gostermisti sonunda uc gun suren bir mail alisverisinde cikartti aslinda cikartmasaydi da olur sadece bunun kaynagini gosterseydi de olurdu…
- ‘Blog Hırsızlığına Karşı Ne Yapmalı?’ konusu yeni yanıtlara kapalı.