Blogumun adını değiştirdim ama googlede hala eski blogum çıkıyor
-
Benim yardimblogu.wordpress.com adlı bir blogum vardı. Sonra adını sekeno.wordpress.com olarak değiştirdim. Ama bir sorunla karşılaştım. Googlede blogumla ilgili bir içerik arayınca (örn: darkorbit vuruş hilesi 2012) eski blogumun adı çıkıyor ve tıklayınca bu blog silinmiştir uyarısıyla karşılaşıyorum. Sorum şuki yeni blogun ne zaman googlede eski blogumun yerine geçecek?
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
Bu google bağlı. Eğer önceki alan adınla google webmaster araçlarına kayıt yaptırdıysan, oradan site haritanı kaldırabilir ve eski linkleri dizinden silme isteği gönderebilirsin. Ayrıca, yeni alan adınla google webmaster araçlarına kayıt yapıp site haritanı gönderirsen, yeni sitenin dizine alınması daha kolay hale gelir.
-
google feedburner e kaydolmuştum onu mu kastediyorsun. Şimdi girdim eski sitemi sildim ordan yeni adıyla kayıt ettim
-
Hayır, feedburner sadece sitendeki rss beslemeleri için. Benim bahsettiğim google webmaster araçları. Yeni alan adın için kayıt yaptırıp site haritanı (blogadresin.wordpress.com/sitemap.xml) eklemen iyi olur.
-
-
-
Yönetici paneli sol menü > Araçlar > Available Tools sayfasından ekleyebilirsin. O sayfadaki örnekte de belirtildiği gibi sadece kod içindeki content= sonrası vurgulanan kısmı ekleyip kaydetmen yeterli.
-
aynı sorunu bende yaşamıştım macro3 web sitemde ama şimdi problem kalmadı şükürler olsun.
-
-
- ‘Blogumun adını değiştirdim ama googlede hala eski blogum çıkıyor’ konusu yeni yanıtlara kapalı.