Çocuklar için Eğlenceli Bilmeceler

• Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Çocuklar için eğlenceli bilmeceler: Çocuklar bilmeceleri çok seviyor. Bilmeceler sadece eğlenmek amaçlı değil, aynı zamanda çocukların düşünmeyi ve akıl almayı öğrenmelerine yardımcı oluyor. Çocuklarda dil ve kavramın gelişmesinde büyük katkı sağladığı bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Çocuklar için Eğlenceli Bilmeceler.

Bilmeceler ve cevapları
    Yüzü ve iki eli olan, ancak kolları veya bacakları olmayan nedir? Cevap: Bir saat

Ne kururken daha çok ıslanır? Cevap: Havlu

Kullanmadan önce neyin kırılması gerekiyor? Cevap: Yumurta

Hangi ayda 28 gün var? Cevap: Hepsi, elbette

Adını söyleyen çok narin olan nedir? Cevap: Sessizlik

Elektrikli bir tren güneye gidiyorsa, duman hangi yöne gidiyor? Cevap: Duman yok; Bu elektrikli bir tren!

Gece çağrılmadan çıkıyorlar ve gün içinde çalınmadan kayboluyorlar. Onlar neler? Cevap: Yıldızlar

Çocuklar için kolay bilmeceler
    Çocuklar bilmecelere bayılır, onları çözmek onlar için eğlencelidir. Bu bilmeceler çocuklar için hazırlanmıştır.

Ahtapot güldüren nedir? Cevap: Gıdıklama

Aslanlar niçin çiğ et yer? Cevap: Çünkü yemek pişirmeyi bilmiyorlar

İnekler tatil için nereye gidiyor? Cevap: ovaya

Neden arılar hum yapar? Cevap: Çünkü kelimeleri bilmiyorlar

Hangi buluş bir duvara doğru bakmanıza izin verir? Cevap: Bir pencere

Dört bacağı olan, ama yürüyemeyen? Cevap: Bir masa

Çocuklar için Komik Bilmeceler
    Bazı bilmeceler vardır ki, bizleri güldürüyorlar çünkü çok aptallar. Bu bilmeceler kahkaha atmanızı sağlayacak şekilde üretilmiştir. Bu yüzden bu bilmeceler garantilidir.

Kadın neden yemek masasında kask takar? Cevap: Çatlak diyetinden dolayı

Kemer neden tutuklandı? Cevap: Pantolonu tutmak için

Kepek için en iyi tedavi nedir? Cevap: Kellik

Gelgit geldiğinde plaj ne der? Cevap: Uzun zaman, deniz yok

Kahvaltıda sahip olamayacağınız iki şey nedir? Cevap: Öğle yemeği ve akşam yemeği

Kasabalardan ve tepelerden ne geçiyor ama asla hareket etmiyor? Cevap: Bir yol

Bir daha asla göremeyeceğiniz bir şey nedir? Cevap: Dün

Çocuklar için zor bilmeceler
    Yazılan bütün bilmeceler mecazi bir şekilde yazılmış sorular olsa da, bazı bilmeceler var ki diğer bilmecelerden daha çok zordur. Cevaplar basit bir şık olsa da, sorular bir kişinin doğru cevabı bulması için çok fazla düşünmeyi gerektirecek şekilde hazırlanmıştır. Çocuklar için zor bilmeceler hazır, daha iyi bir meydan okuma sağlamak için bilmeceler sonra listelenen cevapları ile numaralandırılmıştır.

Bir bulut benim annem, rüzgar benim babam, oğlum serin akar, kızım da toprakların meyvesi. Gökkuşağı benim yatağım, dünyam son dinlenme yerim ve ben insanın işkenceyim.
    Size neyin ait olduğu, ancak diğerleri sizden daha fazla kullanıyor?
    Ben bir mayından alındım ve tahta bir davaya kapıldım, ki buradan hiç çıkmadım, ve henüz neredeyse herkes tarafından kullanıyorum. Ben neyim?
    Beş adam kiliseye gitti. Yağmur başladı. Dört adam gizlice koştu, ama yolda ıslandı. Arkasında kalan adam kuru kaldı. Nasıl?
    Deliklerle dolu ne var, ama hala çok su tutabilir?
    Masaya ne koyup kesilir, ama asla yenmez mi?
    Çocuklar için zor bilmeceler için cevaplar
    Yağmur
    Adınız
    Kalem kurşun
    Kuru adam tabutun içinde bir cesetdi ve diğer dördü pall taşıyıcıydı.
    Bacakların
    Bir sünger

• ‘Çocuklar için Eğlenceli Bilmeceler’ konusu yeni yanıtlara kapalı.