domain uzatma
-
Arkadaşlar wordpress.com dan aldığım domaini başka bir yerden domain süresini uzatmak istiyorum. Haliyle diğer domain satan site de http://www.oguzdemirkaya.com başkası tarafından alınmış gözüküyor. wordress.com dan bu domaini aldıktan sonra bana gelen mail de sadece domain ismi ve ücreti yazıyordu. Bu domaini diğer domain satan siteler den tekrar nasıl alabilir veya uzatabilirim.
Teşekkürler
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
Yardım sayfasında da belirtildiği üzere:
Öncelikle, yönetici kontrol paneli sol menüden My Upgrades sayfasında aktif alan adın için “Cancel Private Whois” bağlantısına tıkla (mevcut ise).
Sonra “Store > Alan Adları” sayfasındaki “Müşteri Numarasını” (customer number) bir yere not al ve bir şifre oluştur.
“Manage Your Domains” bağlantısına tıklayarak müşteri numarası ve oluşturduğun şifre ile giriş yap. Eğer telefon desteği için bir pin numarası sorulursa ekrandaki yönergelere göre onu da gir.
Gelen listeden, sahip olduğun alan adınının kilidinin kaldırılması ve transfer kodunu almak için üzerine tıkla.
Alan adı bilgileri (Domain Information) altından Kilitli (Locked) yanındaki Yönet (Manage) bağlantısına tıkla. Alan adını kilitle (Lock domain) yanındaki işareti kaldırıp OK bağlantısına tıkla.
Son adım, yine Alan adı bilgileri (Domain Information) altındaki Yetki Kodu (Authorization Code) yanındaki Eposta ile Gönder (Send by Email) bağlantısına tıklayarak yetki kodununun kayıtlı eposta adresine gönderilmesini sağla.
Eposta adresine gelen yetki kodunu, taşımak istediğin diğer alan adı tescil eden şirkete vererek gerekli transferin gerçekleşmesi için wordpress.com ile bağlantıya geçmelerini bildir.
Biraz uzun oldu fakat anlaşılan bunun başka bir yolu mevcut değil. Bende özel alan adı olmadığı için yardım sayfasındaki bilgilere göre adımları listelemeye çalıştım. Kolay gelsin.
-
-
Hakanertr
(Cancel Private Whois) Sanırım Özel Kaydı iptal et. Fakat bunu tıkladığımda aşağıda ki sorunu çıkartıyor karşıma.
“Etki alanınızdan Özel Kayıt yükseltmesinin kaldırılmasında bir sorun oluştu. Lütfen tekrar deneyin veya eğer sorun devam ediyorsa desteğe başvurun.”Bir den fazla denememe rağmen iptal edemedim.
Ne yapmalıyım?
-
Eğer daha önce alan adı için bir özel kayıt (whois bilgilerinin gizlenmesi) başvurusu yapmadıysan o adımı atlayarak devam edebilirsin. Sanırım özel kayıt bilgisi özelliği mevcut olmadığı için bir hata meydana geliyor. Eğer diğer adımlarda da bir sorun oluşuyorsa teknik destek ile iletişime geçmen daha doğru olacaktır.
- ‘domain uzatma’ konusu yeni yanıtlara kapalı.