Envato Irkçı Bir Şirkettir!
-
Merhaba Arkadaşlar;
Envato’yu sanırım hepiniz biliyorsunuz. Bir tema almak için siteye üye oldum. Ödememi yaptım ve ardından hemen hesabımı kilitlediler. Açmam için de müşteri hizmetlerine bir mesaj göndermeniz isteniyor. Bu arada ödemeyi alıyorlar ve provizyonda bekletiyorlar. Bugün sabah mail ile dönüş yaptılar ve kullanım politikalarının 44. maddesini gerekçe göstererek üyeliğimi kabul edemeyeceklerini belirttiler.
Madde 44 şu şekilde;
Uygunluk, askıya alma veya sonlandırma : Üyelik otomatik olarak kazanılan bir hak değildir; şartlarımıza ve politikalarımıza uyan ve diğer topluluk üyelerine iyi davranan topluluk üyeleri için bir avantajdır. Uzun süre bizimle birlikte olacağınızı umuyoruz. Ancak makul takdir yetkisini kullanarak Envato Market kullanımınızın bu şartlara ve politikalarımıza uygun olup olmadığına karar verebiliriz. Aşağıdaki durumlarda Envato Market hesabınızı herhangi bir zamanda herhangi bir nedenle (elbette makul bir şekilde hareket ederek) askıya alabilir veya sonlandırabiliriz:
- bu şartları veya diğer Envato hesaplarınız için geçerli olan şartları ihlal etmek;
- politikalarımızdan herhangi birini (veya başka bir Envato Şirketinin politikalarını) ihlal etmek;
- topluluğumuzun değerleriyle uyumlu olmayan bir şekilde davranmak; veya
- Bize veya üyelerimize zarar verecek şekilde davranmak.
Envato Market hesabınızı kalıcı olarak feshetmeye karar verirsek, ne yazık ki artık topluluğumuzda hoş karşılanmayacağınız için yeni bir hesaba başvurmamalısınız. Bu karar aynı zamanda diğer Envato sitelerinde kullandığınız tüm Envato hesaplarınız için de geçerli olabilir.
Bir tema almak için siteye yeni üye oluyorum, toplam da sitede geçirdiğim süre 4 dk. geçmez. yukarıdaki maddeden hangisini ihlat ettim bilmiyorum? Zaten bir neden göstermiyorlar. Bana göre Türk’üm ve Türkiye’de yaşıyorum. Sebep bu. Resmen Irkçılık yapıyorlar. Bunu güçlendiren bir sebebim de var;
Almak istediğim temayı yazan bir Türk. Temayı alamadığımı ve Envato’nun hesabımı blokladığını ilettim. Cevap maillerinde Yeni üyelikte farklı bir Ülkeyi tercih etmemi istediler. Bu da şirketin Türk’lere karşı olumsuz tutumunu gösteriyor.
- ‘Envato Irkçı Bir Şirkettir!’ konusu yeni yanıtlara kapalı.