Google Caffeine System ve Etkileri Hakkında
-
Haziran ayında açıklandığına göre Google index ve sıralama sistemini değiştirdi.Artık özgün güncellemeler sıralama ve indexlenmede çok daha önemli rol oynayacak.Kopya içerikler sıralamada ve indexlenmede geriye atılacak,özgün içerikler hak ettiği yeri bulacak.Başkasının emeği üzerinden prim yapmaya çalışanların işi bundan sonra zor.Hitleri düşecek.Görsellerin de iyi etki yapacağı söylenmekte.Ancak etiketlemede hala çözemediğim bir durum var.Bu yeni sistem sanırım etiket eklemeye pek sıcak bakmıyor. Google’a “tasavvufokulu”yazdığınızda benim bloguma ulaşılıyor(iGoogle).Uzun süredir 1.sayfa,1.sırada yer alıyordu.Son yazıma etiket ekleyeyim dedim,bolca da ekledim.Aynı gün 1.sıradan,2.sıraya düştü.Etiketleri sildim,aynı gün tekrar 1.sıraya çıktı.Sizce bu bir tesadüf mü?
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
etiketler hakkinda bu kadar takilmaya gerek oldugunu dusunmuyorum. en azindan ben ingilizce wordpress forumlarinda bu konuda basliklar gormedim.
-
Blogumu etkiliyorsa takılayım diyorum? :)
Bu yeni bir sistem olduğu için etkileri henüz tam bilinmiyor.Etiketsiz yollamak bloguma daha iyi geldi.Zamanla sistem çözülür.Yurtdışını bilmem ama Türkiyedeki forumlarda bu sistem bayağı konuşuluyor.Türkler bu sistemi yabancılardan daha çabuk çözmeye kararlı sanırım.Türklerin zekası meşhurdur bilirsiniz :)Kolay gelsin..
-
Yeni bir yazı okudum,forum arkadaşlarımla paylaşayım.Google fazla etiketleri spam olarak algılıyormuş.Sanırım benim yaşadığım olay bundan kaynaklandı.Demek ki olabildiğince az etiket girmek faydalı olacak.Şimdi bunun ölçüsü kaç tanedir onu çözmek lazım.En fazla iki iyidir gibi geliyor.Bu konuda fikri olanla paylaşabilirler.
-
dogru olabilir.
wordpress.com icin ingilizce forumlarda benim okudugum kategori ve etiketlerinizin maksimum 10 tane ile sinirli tutulmasi.
-
-
:) Kategorilerin altında Post tags yazıyor.Onun altındaki kutucukta add new tag yazıyor.O kutucuğa konunuzda geçen önemli bulduğunuz kelimeleri giriyorsunuz.Aralarını virgülle ayırıyorsunuz.Hemen yanındaki ekle butonuna basıyorsunuz.Hepsi bu kadar..
-
- ‘Google Caffeine System ve Etkileri Hakkında’ konusu yeni yanıtlara kapalı.