kategori, menü sorunu
-
arkadaşlar menü ile ilgili soru sormuştum kimse dönmedi.bende menü olmadı bari kategori kısmını sorayım dedim.ben şimdi bloğumda farklı farklı kategoriler açtım.bunlara yazılar yazıyorum ama bunların anasayfada görünmesini istemiyorum.yani yazdıklarım sadece kendi kategorilerinde görünsün.bunu nasıl yapabilirim??
aynı şekilde kategori yapmadan bu işi sitemdeki ANASAYFA butonunun yanına yeni menü seçenekleri nasıl ekleyebilirim?
umarım birileri bu sorumu görüp cevap verir.
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
Merhaba, bu konuyu daha önce yazmistim; sizin icin yeniden yaziyorum. Sayfa icerisinde, sayfa altinda; menü icinde menü dedigimiz konu icin…yardimci olabilirsem sevinirim.
Alt sayfalar nasıl oluşturulur?
Önce bir üst sayfa düşünün ve bu sayfanın altında neleri sayfa olarak vermek istediğinizi tasarımlayın. Biz burada örnek olarak: HUKUK KÖŞESİ sayfasını oluşturalım.Bundan sonra hukuk ile yazdığınız sayfaları bu sayfanın altında toplayabilirsiniz. Nasıl mı?
Hukuk ile ilgili yazdığınız yeni sayfayı, sayfaları… yayınlamadan önce (sonradan da değiştirilebilinir) sağ tarafta (Page Attributes = Sayfa öznitelikleri) ni değiştirmelisiniz.
Sayfanın yerini ve görünürlülüğünü ayarlamak için iki ihtimal var. Birincisi; sayfa özgür mü yoksa bağımlımı. İkincisi sayfanın görünümü. Tam sayfamı (side bar olmadan) yoksa normal görünümmü?
Birincisi için: no parent = özgür sayfa. İşte bunu değiştirmelisiniz. Üzerine gidin ve açın. Orada daha önce üst sayfa olarak yayınlamış olduğunuz HUKUK KÖŞESİ ni bulun ve yeni sayfanızı ona bağlayarak yayınlayın. Bu andan itibaren yeni sayfanız açıkta görünmeyecektir, çünkü sayfa artık bağımlıdır, alt sayfadır.
Bundan sonra HUKUK KÖŞESİ olan üst sayfanın üzerine gidildiğinde görülecektir ve okuyucu üzerine giderek açabilecektir.İkincisi Sayfa görünümü: Şablon olan yerin altında ki “varsayılan” ı değiştirmelisiniz. Üzerine gidin, açın ve oradaki: “Full- Width, no sidebar” ı seçin ve yayınlayın. Hepsi bu kadar. Bundan sonra sayfanız açıldığında tam sayfa olarak görülecektir. Bunun faydaları; büyük resimler daha güzel görüntüle-bilinir.
Not: Bu tür sayfa oluşumları sadece sayfa yazıları içindir. Makale yazılarınızda bunu uygulayamazsınız. Onları “Kategori” altında zaten topluyorsunuz.
Sorun yaşarsanız(?)…”uzakta değilim”!
Kolay gelsin!
Selamlar sevgiler… -
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler.HUKUK KÖŞESİ sayfasına oluşturduğum HUKUK altsayfasına ulaşmak için HUKUK KÖŞESİ nin üzerine geliyorum ordan HUKUK sayfasına tıklayarak ulaşabiliyorum.Peki önce HUKUK KÖŞESİ sayfasına tıklasam ve burdan açılan sayfada oluşturduğum HUKUK1, HUKUK2 sayfalarına ulaşmak istersem ne yapmalıyım?
yani kategori mantığı gibi önce HUKUK KÖŞESİNE tıklıycam onun içinden alt sayfalara ulaşmak için ne yapmalıyım? -
Cok kolay….
“Hukuk” kösesini basis olarak kullanabilirsiniz.Önce örnek olarak söyledigimiz “Hukuk” kösesini olusturun. Daha sonra Hukuk 1 – Hukuk 2 gibi sayfalari olusturdugunuzda…;(!) O sayfalarin baglantilarini kopya yapin ve basis olarak kullandiginiz sayfaya ekleyin. …hepsi bu kadar!
Ayrica: Eger MS-Word Ofis ile calisiyorsaniz… sayfalarin baglanti adres görünümü ismini degistirebilirsiniz. Yani Hyperlink dedigimiz calisma düzeni olarak. Ama buraya daha zaman var. Önce yukaridakini yapmayi deneyin.
Kolay gelsin!
SelamlarNOT: Su an yabanci klavyede yaziyorum; yazi karakterlerindeki hatalar icin özür dilerim.
-
dediklerinizi yaptım ama alt sayflar link olarak gözüküyor.yani link i yanlış mı ekledim st sayfaya? oluşturduğumuz alt sayfadaki kalıcı bağlantı linkini kopyalayıp üst sayfaya link ekleme yaparak eklemiyormuyuz??
-
Merhaba, Önce su konuya aciklik getirmeliyiz. Siz, “Sayfa” dedigimizde neyi kast ettiginizi ögrenmek istiyorum.
Sayfaniza yeniden baktim. Henüz bir sayfa olusturmus degilsiniz. Bu durum beni düsündürdü. Sayfanizin “Ana Sayfasi”.., yani “Home” bahsettigimiz bir sayfa degildir. Orasi “Makale yazilarinizin” Sayfasidir. Sitenizi ziyaret edenlerin karsilastigi sayfadir ve orada “Makale” yazilarinizi okurlar, yani orasi sizin gazetenizin bas sayfasidir.Menü sayfalari olusturmak icin: Yeni “Sayfa” olusturacaksiniz; yani…gazetenize yeni ic sayfalar ekleyeceksiniz. Ve o sayfalara yeni isimler vererek düzenleyeceksiniz. Onlari sayfa alti ekleri olarak ic ice baglayabileceksiniz.
Altta bir Ana menü olarak isimlendirdigim bir sayfanin baglantisi veriyorum. Üzerine “sadece” gittiginizde acilan ve alt sayfalarini gösteren bir sayfadir. Lütfen bir göz atin!http://cubuklukoyu.wordpress.com/ana-menu/
Gelecegin Bilgisayar Mühendisi olarak belki benimde isim düsebilir bir gün Size!Selamlar…
-
teşekkürler anladım söylediklerinizi,yaptım ;)
ne demek işiniz düşerse buralardayım bende.saygılar selamlar:D
- ‘kategori, menü sorunu’ konusu yeni yanıtlara kapalı.