kurulum nedir? blog açmak için gerekli midir? yardım lütfen:(
-
merhaba ben burada yeniyim, siteyi ve forumu karıştırmama rağmen net bir şekilde bilgi alamadım. internette de bulamadım… yardım edebilecek biri varsa,
sitemi temamı ayarladım, bir türlü google da bulamadım. yayınlanması için ne yapmalı ? inanın hiç bilgim yok bu konuda, belki komik gelecek ama :) kurulum mu indirmem gerekli ? bilgi verilirse adım adım ne yapılması gerek ki? teşekkürler…Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
-
-
Bir dakika, azacık zaman tanı, bir düşünelim…himm(?)
Önce şunu söylemeliyim. Siz yalnız değilsiniz! Tabii ki birileri Size yardım edebilmeye çalışacak.
Önce Size “kurulum” nedir için bir mini açıklama vereyim.
Kurulum kelimesinin kökü “Kur” dur. Yani bir yazılımı alttan alarak düzenli bir şekilde “inşa” etmek. İngilizce olan “Setup” kelimesinin Türkçe ifadesidir.
Gelelim Siteye. Site kelimesi aslında İngilizce bir kelime, Türkçe’mize girmiş olan bu kelimenin Türkçesi; Sayfa’dır. Yani Sizin dışa açılan İnternet Sayfanız-dır.
Ne kalmıştı(?) Evet birde Forum.
Forum, İnternet üzerinden İnsanların karşılıklı yazılı fikir alışverişi yaptıkları PLATFORMA Forum denir.
Kolay gelsin! Selamlar… -
kelimelerin ne anlama geldiklerini biliyorum sağolun da bu kadar şeyi yazacağınıza bildiklerinizi yazıp yol gösterseydiniz daha olumlu olacaktı kanaatindeyim…
-
@ kurulum nedir? blog açmak için gerekli midir? yardım lütfen:( diye soruyorsunuz…sorunuza cevap vermeye çalıştım; bir hata yaptığımı düşünmüyorum.
Sayfanızın bu Forumda etkin olarak görülmüyor, bakınız; ruyalarindili
Etkin değil
Eki 29, 2011, 12:56 AM
Buna rağmen Google üzerinden sayfanıza ulaşabildim. Demektir ki; sayfanız Google’nin gözünden kaçmamıştır.Bağlantı adresi altta;
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://ruyalarindili.wordpress.com/
Bunun yanında sayfanızda hiç bir etkinlik yok. Sadece çalışma aşamasında olduğunuzu yazıyorsunuz.O zaman sormak lazim… Google neyi göstersin?
—
Sayfanızı sosyal paylaşım siteleri üzerinden tanıtabilirsiniz.
1) Ayayrlar/ Paylaşma– butonunu tıklayın. Açılan sayfada; Available Services’ deki buttonlardan istediğinizi alttaki gri kare içersine çekin, işlem bitince; Değişiklikleri kaydet butonuyla işlemi tamamlayın. Bu butonlar yazılarınızın ve sayfa yazılarınızın altında görülecektir. Oradan okuyan okuyucularınız paylaşabilecekler.
İleriye dönük başka yardımlarda bulunabilirsem(?)…sorun değil…
Kolay gelsin…
Selamlar -
Oncelikle hizli bir sekilde yardim almak istiyorsunuz gonullulerin olusturdugu bu wordpress.com destek forumuna kisa ve net bir baslik acmalisiniz.
Sorunuza gelince blogunuzun google arama motorunda yer almasi icin yapmaniz gereken tek sey ozgun icerik girmek.
-
moderatör sorduğum soru bilakis net…gayet açık birşey sordum ama o süreçte kimse cevap veremediyse orasını bilemem…sayfam googleda çıkıyor sanırım, özgün içerikten kastınız nedir? bilgisayar dilini pek bilmem…
-
Merhaba, sadece basligi okuyarak ben sorunuzu anlayamadim.
uc cumle, ki kurdugunuz son cumle soru ile alakasiz ve hatta gonullulerin yer aldigi bu forumda belki biraz itici, yerine kisa ve net bir baslik acarsaniz bundan sonra daha hizli yardim alabilirsiniz.
Sorunuza gelecek olursak, su anda blogunuzda sadece bir tek yazi girmissiniz:
Bunun gibi yazilari girmeye devam edin. Dogru yoldasiniz.
Bilgisayar dilini bilmemeniz onemli degil, ama Ingilizce biliyorsaniz wordpress’i asagidaki kaynaktan cok basit bir sekilde ogrenebilirsiniz:
-
-
aradan bir kaç gün geçtikten sonra itici başlığıma cevap verdiğiniz için teşekkürler…
ingilizcem iyi seviyede olsaydı hiç kimseye sormazdım tabii ki… şimdi ben sayfalar oluşrmak istiyorum çeşitli başlıklarda. yani farklı konularda…bu sayfalara da alt sayfalar eklemem gerekecek , nereden ve nasıl yapabilirim? net bilgi bulamadım forumda. varsa link verirseniz sevinirim. teşekkürler:) -
Merhaba,
İnsanlara nasıl hitap ettiğinizi Siz kendiniz değerlendirebilirsiniz;iticimi değil mi. Ben onu tartışmak istemiyorum. Yardıma ihtiyacınız olması benim için öncelik taşıyor.Sayfanıza giriş yaptığınızda, sol tarafta; SAYFALAR bölümünde; -Yeni ekle- yi tıklayın. Açılan editörün üst kısmına başlığınızı yazın.
Altta ki editörde yazınızı yazarak sağ tarafta ki YAYINLA yı tıklayarak yazınızı yayınlayın.
Hepsi bu kadar…
—–
Eğer Siz bir çok sayfaları bir menü sayfası altında toplamak istiyorsanız..? O zaman;
bir menü sayfası oluşturun. Örneğin: Ana Menü.. ve öteki sayfaları bu sayfanın altında toplayın. Nasıl mı? Editörün sağ tarafındaki bölümden ayarlayabilirsin.1) Ana menü– bu sayfa Ebeveyn olarak kalmalıdır = no parent
2) Bu sayfaya bağlamak istediğiniz alt sayfaları; (no parent) i açarak bu menüye bağlayabilirsin.
Kolay gelsin.. -
@cubuklukoyu: teşekkür ederim size lakin bu menu yü hazırlayamadım bir türlü. görünümden menus e tıkladım açılan menude sağda yukarıdaki kısma 3 tane sayfa adı yazdım ve kaydettim ama sayfalar çıkmıyor. neden acaba ? nerede hata yapıyorum ? sizin dediğiniz -no parent- nerede onu bulamadım ?
benim yapmak istediğim bir menude, 6-7 sayfa açmak ve gerekirse onlara bağlı alt sayfalar eklemek… bunu soruyorum. yardımlarınız için teşekkürler..
-
yardımsız da olabiliyormuş:)) mouse elimde deliye döndü yine de sayfaları yerleştirdim…yalnız sayfaların sıralaması konusunda anlaşamadık :) neye göre sıralıyor sistem bilen var mı? mesela ben iletişim kısmının sonda olmasını -yani en sağdaki sayfada- istiyorum ama bir türlü yapamadım!! iyi akşamlar herkese..
not : sayfaları yerleştirdikten sonra içlerini dolduracağım.. -
Merhaba,
sayfa sıralaması alfabetik olarak sistem tarafından sıralanıyor.
Reklam olur diye bağlantı vermek istemiyordum ama…isterseniz benim köyümün sitesine bir göz atabilirsiniz.
(no parent) editörün hemen sağ tarafında…
Kolay gelsin! -
-
Merhabalar,
Ben blogumda menu kullanmiyorum ama sayfalar mevcut. Sayfalari alfabetik yerine istediginiz sirada siralayabilirsiniz. Bunun icin duzenlerken 1, 2, 3 gibi rakam girmeniz yeterli. Kucukten buyuye dogru bir siralama mevcut.
-
Merhabalar,
Ben blogumda menu kullanmiyorum ama sayfalar mevcut. Sayfalari alfabetik yerine istediginiz sirada siralayabilirsiniz. Bunun icin duzenlerken 1, 2, 3 gibi rakam girmeniz yeterli. Kucukten buyuye dogru bir siralama mevcut.
-
@peixesloucos:
bu sayıyla sıralamada sayıları sayfa isminin önüne mi yazmalıyım yoksa ek olarak örneğin 1haberler , 2fotolar v.b gibi ? yoksa tüm sayfalardan sayfayı seçip , hani sayfanın linki gibi bir şey yazıyor orada mı yazmalıyım 1-2 diye başına? ben linkte denedim ilk denediklerim oldu, sonra nedense yapmadı…olduğu gibi bırakayım bari dedim.umarım anlatabilmişimdir… -
@ruyalarindili
Tebrik ederim!
Epey bir uğraşıdan sonra sayfanız güzel olmuş; beğendim. Sayfa sıralamasını kendi elinize alabilirsiniz; şöyle ki;
Çalışma alanında, editörün sağında altta –Sıralama– yazılı olan yerde, sayfalara sira numarası verebilirsiniz.
Kolay gelsin!
- ‘kurulum nedir? blog açmak için gerekli midir? yardım lütfen:(’ konusu yeni yanıtlara kapalı.