Paketimi yukseltmek istiyorum onemli sorularim var!
-
Sitem suanda knedi sunucumda bariniyor, ben hostumu wordpress.com alt yapisi ile devam ettirmek istiyorum, yani hostda sorun varmi, kapalimi sitem gibisinden dusunmek istemiyorum. Bunu hangi paketi aldigimda uygulayabilirim ?
Gunluk tekil 10k lik bir sitem var, hiz, performans sorunu yasarmiyim wordpress.com alt yapisina gectigimde ? bunun garantisini verebiliyormusunuz ?
Kendi temami ve eklentilerimi kullanabilir miyim ?
Ben sitemde adsense kullaniyorum, yine adsense ile devam etmek istiyorum, bu cok onemli benim icin, ozellikle bu konuda net bir bilgiye ihtiyacim var.
domain uzantili mail adresim olacak mi ?
Ozellikle performans acisinda net bilgiye ihtiyacim olacak. Kendi sunucumda ki hizi ve performansi wordpress.com uzerinden eksiksik yasayabilecek miyim ?
statik dosyalari cdn.domain.com adresinde sakliyorum, wordpress.com a gectigimde ne yapmami onerirsiniz ? hangisi performans ve arama motorlari icin en iyi cozum olacaktir ? Resim agirlikli site..
Simdilik aklima gelenler bunlar, tesekkurler.
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
Sitem suanda knedi sunucumda bariniyor, ben hostumu wordpress.com alt yapisi ile devam ettirmek istiyorum, yani hostda sorun varmi, kapalimi sitem gibisinden dusunmek istemiyorum. Bunu hangi paketi aldigimda uygulayabilirim ?
Gunluk tekil 10k lik bir sitem var, hiz, performans sorunu yasarmiyim wordpress.com alt yapisina gectigimde ? bunun garantisini verebiliyormusunuz ?
Paket gerekmiyor, trafik limiti vs. olmadan, hosting ile ilgili hiçbir şeyle uğraşmadan her türlü kullanabilirsiniz. WordPress.com’un performans ve erişilebilirlik durumunu şuradan takip edebilirsiniz: http://status.automattic.com/9931/135469/WordPress.com
Kendi temami ve eklentilerimi kullanabilir miyim ?
Ben sitemde adsense kullaniyorum, yine adsense ile devam etmek istiyorum, bu cok onemli benim icin, ozellikle bu konuda net bir bilgiye ihtiyacim var.
Bunları farklı başlıklarda yanıtlamıştım sanırım.
domain uzantili mail adresim olacak mi ?
WordPress.com’da domain yükseltmesi yaptığınızda 5 adet yönlendirme yapabilirsiniz. Mesela gmailiniz var, domain uzantılı 5 farklı mail adresi yönlendirmesi oluşturabilirsiniz. Bunları ister tek bir mail adresine, isterseniz farklı adreslere yönlendirebilirsiniz.
Yalnız buradaki eksiklik şu. Bu domain uzantılı mail adreslerini mail gönderirken kullanamıyorsunuz, bunlar sadece gerçek mail adresinize (örneğin gmail) yönlendirilen görünür isimler oluyor.
Sadece mail alırken değil, mail gönderirken de bu domain uzantılı ismin görünmesini istiyorsanız G-Suite almalısınız (Senelik 50$ civarı galiba)
Ozellikle performans acisinda net bilgiye ihtiyacim olacak. Kendi sunucumda ki hizi ve performansi wordpress.com uzerinden eksiksik yasayabilecek miyim ?
10K ile sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. CNN, NBC Sport, UPS gibi markalar dahi var WordPress.com kullananlar arasında.
statik dosyalari cdn.domain.com adresinde sakliyorum, wordpress.com a gectigimde ne yapmami onerirsiniz ? hangisi performans ve arama motorlari icin en iyi cozum olacaktir ? Resim agirlikli site..
WordPress.com’a geçerseniz ve medyalarınızı wordpress.com’a yüklerseniz otomatikman Photon CDN kullanacaksınız. https://jetpack.com/support/photon/
Hızlı yükleme için ImageOptim, PhotoFiltre, Faststone veya GIMP gibi araçlarla sıkıştırma yapabilirsiniz.
Ayrıca Google tarafından geliştirilen yeni resim formatını WebP kullanabilirsiniz. https://developers.google.com/speed/webp/
-
Photon CDN nin resim seosuna faydasi olacak mi ? sonucda resim farkli bir linkten gorunecek ? resim ile ayakta duran siteler sizce bundan etkilenirmi?
Ayrica verdiginiz detayli bilgiler icin cok tesekkur ediyorum.
- ‘Paketimi yukseltmek istiyorum onemli sorularim var!’ konusu yeni yanıtlara kapalı.