Resmi metine -yazıya- gömme hk.
-
İki gündür yazmış olduğum metine resimi gömmek için araştırmadığım yer kalmadı ve sonuçta istediğim bilgiye ulaşamadım.
Ya ben beceriksizim, ki sanmıyorum, insanların kolay ulaşabileceği başlıklar düzenlenmelidir.
Sorunumu yine kendim çözmüş bulunmaktayım ve benim gibi bu konuda zorluk çeken olur düşüncesiyle konuyu buraya yazmak istedim.Metine resim eklediğinizde, yazıların yanından itibaren başlamasını istiyorsanız yapmanız gereken önce resmin üstüne tıklamanız, daha sonra resmin üstünde iki işaret belirecektir. Birisi kırmızı geçilmez tabelasını andıran , diğeri de dağ manzaralı bir resimdir. Siz üstüne geldiğinde “GÖRSELİ DÜZENLE” seçiyorsunuz. Açılan penceredeki seçenekler hizalama kısmındaki kutucukları seçerek istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Belirtmeden geçemeyeceğim site görevlilerin sık sık üyeleri azarlamasına şahil oldum şu iki günde ve hiç hoşuma gitmedi. İnsanlar bu sitelere üye olmaları için mailler alıyor ve bu doğrultuda hareket ediyorlar. Ama işin içinden çıkamadıklarında da yardım istemek zorunda kalıyorlar. Çünkü kolay erişebilir bir yol olmadığını ben şahsen gördüm. Çoğu bilgiler herkesin bilmek mecburiyetinde olmadığı İngilizce olarak ifade edildiği için ulaşmakta zorlandım. WP yetkilisi yanıt verdi ama aradığım problemime yanıt değil bu siyeye yönlendirme olmuştur.
Biz insanlar sahip oldukları bilgiyi paylaşmak için neden insanları bu kadar yokuşa süreriz bunu anlamış değilim.
WordPress kullanıcılarına Allah kolaylık versin..
Saygılar..
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
Daha önce konuyla ilgili açılmış başlıklarda -sizin yapmadığınız gibi- etiketlendirme yapılmadığı için forum içi arama sonuçlarında istediğinize ulaşamamış olabilirsiniz. Ama arama sonuçlarını belirleyen tek etken etiketler olmadığı için, aşağıdaki bağlantıya 2 dakikalık bir forum içi arama sonucunda ulaştım.
https://tr.forums.wordpress.com/topic/resmi-yazinin-icine-gommek?replies=3#post-199
Sizde bunun 2 gün sürmesinin bir nedeni varsa da bu sizi ilgilendirir.Ayrıca WordPress.com Türkçe forumlarında sık sık üyeleri azarlayan site görevlileri görmedim hiç. Yanlış yere yazmışsınız sanırım.
Merhaba.
-
@aysegulkarayel,öncelikle paylaşımınız için teşekkürler.Eminim ki aynı sorunu yaşayan kişilerin işine yarayacaktır.Daha önce bu foruma yazdığınızı hatırlamıyorum.Ben de @karakama arkadaşımla aynı şeyi düşündüm,acaba başka bir forumla karıştırmış olabilir misiniz?Çünkü burası gerçekten seviyeli bir forum ve emin olun ki sorulan sorulara da iyi niyetle cevap verilmeye çalışılıyor.Ayrıca bir konuda size tamamen katılıyorum.Kimse ingilizce bilmek zorunda değil ve verilen cevaplar ve linkler olabildiğince insanların anlayabileceği bir şekilde olmalı.Sizin yazınız da buna güzel bir örnek olmuş.@karakama arkadaşımız bir konuda haklı,etiket eklenmediği zaman site içi arama motorunda konuya ulaşmak zorlaşıyor.Hepimiz buna dikkat edersek işler daha da kolaylaşacak.Her zaman bu forumdan yardım isteyebilirsiniz,cevabı bilen arkadaşlar iyi niyetle bilgilerini paylaşacaklardır diye düşünüyorum ve kolaylıklar diliyorum..
-
Verilen linklerin İngilizce olması “tercihlerden” değil, daha çok mecburiyetten kaynaklanıyor. WordPress.com için en doğru ve güvenilir kaynak http://en.support.wordpress.com/ adresi. Ve bu adresin Türkçe karşılığı yok. Şahsen bu adresin kullanımını teşvik etmek için bazen özellikle tercih ettiğim de oluyor.
İnsanların İngilizce bilme mecburiyeti olmadığı gibi, forumda gönüllü olarak teknik yardım verenlerin, herhangi bir cevabı vermeden önce karşısındakinin İngilizce bilgisinden emin olma mecburiyeti yok.
Yardımı alan kişi ortalama bir İngilizce’ye sahipse mesaj yerine ulaşıyor zaten. Aksi durumlarda, her ne kadar sağlıklı sonuçlar vermese de, google translate denen bir servis var. Ben bu servisi kullanarak hiç bilmediğim bir dilde önüme gelen karmaşık kelime çevirilerinden mantık yürütme yoluyla istediğim sonuçları alabiliyorum mesela. “Support” dokümanlarının çoğunda yer alan resimler bile yardım talebine karşılık verebilir.
Ayrıca kişisel bir örnek vermem gerekirse, birçok konuda cevap vermeden önce İngilizce destek dokümanlarını ve forumlarını, hatta üçüncü parti siteleri araştırıp yardım isteyen kişiye bunu Türkçe cevap olarak aktardığımı hatırlıyorum. Burada verilen emek “görünmez emek” haline geliyor demek ki.
Gönüllü yardımcı, “Araştır-Çevir-Aktar” döngüsüyle uğraşırken, yardım talep edenin “mecbur muyum?” tribi atması enteresan olur gerçekten. Bu yüzden mecburiyet konusuna hiç girmeyelim. Yardım veren kişi yanıtsız bırakmamak için ve zaman darlığından dolayı sadece İngilizce bir bağlantı vermiş olabilir. Sorun çözülmemişse bir başka gönüllü gelir, ilk verilen bağlantıyı kısaca çevirir ya da onun üzerinden daha farklı bir öneri veya çözüm sunar. Aktarımında hata veya eksik varsa bu sefer başka bir gönüllü gelir, daha anlaşılır bir aktarım yapar. Forum etkileşiminin bu mantığı içerisinde “Araştır-Çevir-Aktar” döngüsü de tek bir kişinin sırtına binmemiş olur.
Ama bu süreci etkileyen en önemli nokta başlangıç noktası. Yani yardım talep edenin sorununu açık, net ve anlaşılır bir biçimde ifade etmesi. Şahsi gözlemim, WordPress.com forumlarında bunun yapılmadığı yönünde. Forumun sabit başlığında özellikle belirtilen bir konu. Bu yapılmadığı zaman sorunun çözümünden önce sorunun anlaşılmasına odaklanmak zorunda kalıyor gönüllüler. “Anla-Araştır-Çevir-Aktar”
Seçilen başlıkta ve ilk mesajda anlaşılacak şekilde ortaya konulursa sorun, kişinin alacağı yardımın kalitesi ve hızı artar.
-
Değerli arkadaşlar ihyaca ve karakaya, öncelikle mesajıma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
WordPress blog yazı panelini kullanımımıza sunması beni memnun etmiştir. Yalnız bu panelin sıfırdan başlayanlara yönelik bir uygulama içeren video yada benzeri bir ön tanıtım içeriğininde tasarlanmış olmalıydı. Bir yerde rastlamıştım küçük bir tanıtım videosuna ama İngilizce ve açılış konuşması fazla uzun olunca burdan bir yere varamayacağım kanısıyla devamını izlemedim.
Herkesin web tasarımcısı ya da uzman olmasını siz gönüllü yardımseverlerimizin bizim gibi çömezlerden beklemediğinizi elbette ki tahmin etmekteyim.
Az seviyede İngilizcemizle de Google translate girip çeviri yapmakta, mantık yürütme yoluyla da beynimizi patlatmakta olduğumuzu hiç düşünmediğinizi de sanmıyorum. Ayrıca msj da eklediğiniz aşağıdaki linklerin hepsini daha evvel incelediğimi ve yardımcı olmadığını da belirtmek isterim.
https://tr.forums.wordpress.com/topic/resmi-yazinin-icine-gommek?replies=3#post-199
Sorunun çözümünden önce sorunun anlaşılmasına odaklanmak zorunda kalmanız insanların bir sitenin kullanma (!) talimatlarının yeterli olmayışından kaynaklanmakta olabileceği hiç aklınıza gelmemekte sanıyorum.
Elbette ki yapılan iyiliklerin ve yardımların insanların başlarına kalkmalarının da kimseye fayda getirmeyeceğini bilmekte ve bu yüzden karşılıksız imece usulüyle hizmet vermektesiniz. Gönüllü yardımseverlik sabır işidir ve mutlaka benim gibi bazı insanlar tarafından fark edilmekte ve takdirle karşılanmaktadır.
Durumu fazla kişiselleştirmeden göstermiş olduğunuz hassasiyeti ve gerekli çabalarınızı takdir ettiğimi bilgiye ve bilgiliye önem veren biri olarak belirtmek isterim.
Şimdi ben araştırmaya ve yardım istemeye kaldığım yerden devam edeceğim. Hepimize kolaylıklar dileğiyle..:)
- ‘Resmi metine -yazıya- gömme hk.’ konusu yeni yanıtlara kapalı.