Silinmiş veya rezerve bir domaini almak
-
ancasin.wordpress.com yerine örneğin ornek.wordpress.com olarak değiştirmek istiyorum. ornek.wordpress.com silinmiş bir adres olsun. Bu adresi alabilmek için ne yapmam, kiminle irtibata geçmem gerekiyor.
Altını çizerek söylüyorum, ornek.wordpress.com silinmiş bir adres. Yani aktif olarak kullanılmıyor. Hemen, bu adres artık tahsis edilemez demeden önce yapabileceğim bir şey var mı, iletişime geçeceğim admin ya da destek elemanı mevcut mu bilmek istiyorum. Yani ciddi anlamda istediğim bir adres var ve bu konuda yardıma gereksinim duyuyorum.
Saygılarımla,
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
@ancasin,blogunuza ulaşılmıyor.Öncelikle blog bağlantınızı kurar mısınız lütfen?Arkadaşlarımız size yardımcı olmadan önce bunu yapmanız yerinde olur.
-
-
ancasin, bağlantıdaki 2. maddeyi okuyun:
https://tr.forums.wordpress.com/topic/wordpresscom-kullanicilari-icin-destek-forumlari-hakkinda-yardim-1?replies=1Silinmiş adres konusunda yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Cevabı kendiniz vermişsiniz:
bu adres artık tahsis edilemez
-
Bu adresin tahsis edilememe nedeni nedir? Yani açıkçası ben mantıklı bir açıklaması olduğunu sanmıyorum ve yapılamayacağını düşünmüyorum. Admin veya destek elemanlarına nasıl ulaşacağımı bilen birisi varsa, kendilerine mail atıp sormak istiyorum.
Saygılarımla,
-
Bu sorun WordPress için salt teknik bir konu değil, meseleye ilkesel yaklaşıyorlar. Herhangi bir nedenle silinen bir blogun belirli bir zaman sonra art niyetli kullanımını engellemek ve kimseyi bu konuda mağdur etmemek için kural bu. Bir blogun silinme aşamasında gerekli uyarılar fazlasıyla vurgulanıyor zaten.
Peki bu durumda ismi almak isteyenin mağduriyeti söz konusu değil mi? Evet, ama terazinin diğer yanı daha ağır basıyor. Mutlaka almak istediğiniz bir ismin, sizden önce başkası tarafından alınıp silinmiş olması şanssızlık hanenize yazılıyor. Bu konuda gelen taleplere karşı bir WordPress yöneticisi aynen şöyle demişti:
Düşünün ki bir blogunuz var, ve bir zaman sonra herhangi bir nedenle silmek istediniz. Ve sizden sonra bir başkası aldı. Uzun süredir ilk defa blogunuza gelen ziyaretçileriniz veya tanıdıklarınız saldırgan bir içerikle karşılaştı. Sanırım kimse bu durumda olmak istemez.
WordPress destek servisine buradan ulaşabilirsiniz:
- ‘Silinmiş veya rezerve bir domaini almak’ konusu yeni yanıtlara kapalı.