Sitemi wordpress.com da host etmek istiyorum ama eklenti ve tema ozelligi neden yok ?

• Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Merhaba arkadaslar, sitem https://kuaza.com ve bu siteyi wordpress de host ederek rahatlamak istiyorum, ancak paketlere baktigimda, eklenti ve tema yukleme ozelligini goremedim, ayrica ben google adsense kullaniyorum ve devam etmek istiyorum buna, bununla ilgilide sinirlama olacakmi ? nasil yapmam lazim bir yol gosterin, tesekkurler

Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).

Merhaba, eklenti ve tema yükleme özelliği sadece Business paketinde var. WordPress.com’da AdSense, Yahoo, Chitika, TextLinkAds gibi servislerin kullanımına izin verilmiyor. WordPress’in WordAds adında kendi reklam programı var.

@metinuhrevi cevap icin tesekkurler ancak wordpress google adsense kadar kazandiracagini idda ediyormu ? neden yasak ve adsense kullanmanin bir izni v.s yokmudur ?

wordpressin reklam servisi adsense göre yeni sayılır ancak adsense’in asıl tercih edilme nedeni başvuru yapmanın ücretsiz oluşu. wordads ise reklamlar ile para kazanmanız için en az premium üyelik istiyor. bununda şu an ki fiyatı aylık 8,25 dolar ve bir yılın parasını toplu olarak ödemen gerekiyor. durum böyle olunca maliyeti de karşılaman için bir hayli trafik çekmen gerekecektir. ancak bunun boş ve adsense’den geri kalır bir sistem olacağını düşünmüyorum. ne kadar ödüyor, adsenseden daha mı fazla ödüyor bir şey söyleyemeyeceğim ama kişisel görüşüm yakın zamanda daha fazla ödemeye başlar çünkü aşırı derecede fazla site wordpress kullanıyor ve bu da devasa bir reklam ağı demek.

Reklam konusunda bu kadar kapali olmalari cok kotu olmus, en azindan satin alma opsiyonu eklenerek farkli bir reklam servisi kullanmamizi saglayabilirlerdi.

Wordads’e başvurmak için Premium üyelik şart değil. Ücretsiz hesapla da başvurabilirsiniz. Sistem şöyle özet olarak:
    Business veya Premium Plan (WordAds’e başvuruyorsunuz, onay süreci ve kabul edilme şartları olmadan başvurunuz kabul ediliyor.)
    Kişisel veya Ücretsiz Plan (WordAds’e başvuruyorsunuz, siteniz inceleniyor, 2 önemli şart var – WordPress politikalarına uygun içerik ve Yüksek trafik. Siteniz onaylanırsa WordAds’i kullanmaya başlıyorsunuz.)
    – Her 4 Plan türünde geçerli olan bir şart daha var: özel alan adınızın olması. Yani siteniz.wordpress.com şeklinde bir alan adıyla başvuramazsınız. Paketiniz ücretsiz olsa dahi domain yükseltmesi veya dışardan mapping yapmalısınız.

WordAds’in önemli bir farkı gösterim başına kazanç elde etmeniz. Yani ziyaretçinizin reklama tıklaması gerekmiyor. Dezavantajı ise henüz yaygın olmaması. Bu yüzden Kuzey Amerika ve Avrupa sitelerine daha fazla kazandırıyor, reklamverenler çoğunlukla bu bölgelerden.

Diğer reklam servislerine izin verilmemesi doğal sanırım. Misal bir binaya sahipsiniz. Giriş katına bir tatlıcı açtınız ve geliştirmek, büyütmek istiyorsunuz. Aynı binada bir başka tatlıcıya yer vermeniz amacınızla örtüşmeyebilir.

Yardiminiz icin tesekkurler. Reklam konusu haric her konuya evetim ama isde uzun zamandir google adsense yi kullaniyorum, bir anda onu degistirmem imkansiz :/

• ‘Sitemi wordpress.com da host etmek istiyorum ama eklenti ve tema ozelligi neden yok ?’ konusu yeni yanıtlara kapalı.