WordPress Eklenti
-
Wordpres blog’da eklentiler ve eklentinin nasıl ekleneceği hakkında detaylı bir açıklamaya rastlamadım.Eklenti eklemek istedim ama yapamadım,nereden nasıl olacağını tam olarak açıklanırsa bloglarımız hep yeniliklerle güncel olacaktır.Örnek bakım eklentisi ??
Ayrıca wordpress hangi tür blog kullandığımızı nereden anlayacağız ?wp-content/plugins dizisi hangi bölüm ?
Daha önce bu konuda başlık açılmış olabilir ama bulamadım.
-
wp-content/plugins dizini eklentilerin bulunduğu dosyaların olduğu yerdir. Zaten plug’ın türkçesi eklenti demektir. Mesela rastgele sözler eklentisini kuracaksınız. İndirdiğiniz eklentiyi, (genelde) wp-content/plugins klasörünün içine atın. Sonra ise site.com/wp-admin(yönetici paneli)den eklentiler bölümüne gelin. Sürümünüze göre, yönetici paneliniz değişik olabilir. En alt bölümde hiç kurulmamış eklentileri göreceksiniz. Oradan dosya merkezine gönderdiğiniz eklentinin hizasındaki “aktifleştir” yazısına tıklayarak eklentinizi aktifleştirebilirsiniz. Ayrıca bütün eklenti dosyalarının arasında ya “readme.txt” ya da “Beni oku.txt” şeklinde dosyalar vardır. Oradaki talimatları okuyarak eklentilerinizi kurabilirsiniz.
-
wordpress.com için geçerli değil bu eklentiler.
vakit bulduğumda wordpress.com ile wordpress.org un arasındaki farkı anlatan yazıyı türkçe’ye çevireceğim.
- ‘WordPress Eklenti’ konusu yeni yanıtlara kapalı.