WordPress Hakkında Yardıma İhtiyacım Var ! Kafayı Yemek Üzereyim !

• Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Arkadaşlar, ne olur biri bana yardım etsin. Birşeyler yapmak istedikçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. wordpress.com’dan bir blog oluşturdum. (ücretsiz) Ama bu CSS’ye hiç müdahale edemiyorum. Bu wordpressi bilgisayara kurmam gerekiyor mu? Kurulacaksa nasıl olacak? Blog açıp, yazı yazmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum. Tamam, bu konuda bir sürü yazı var forumlarda diyeceksiniz ama inanın o yazılar bana sanki ingilizce okuyormuşum gibi anlamsız geliyor. Başka sitelerden bulduğum temaları nasıl yükleyeceğimi de bilemiyorum.

Birkaç zamandır blogcu.com’da bir blogum var. Onun sayesinde birçok şey öğrendim bloglar hakkında. Hatta temayı bile düzenleyebiliyorum istediğim gibi. Ama bu wordpress’te işler bambaşka. Ben hiçbir şey anlamadım. WordPress rehberini (türkçe) okudum ama sorularıma cevap bulamamakla birlikte, daha da çok kafam karıştı. Lütfen biri bana bu wordpressi nasıl kullanacağımı anlatabilir mi?

Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).

wordpress.com’a hosgeldiniz,

forumlardan verimli bir sekilde yararlanmak icin profilinizi duzenleyerek wordpres.com blog adresinizin gorunmesini saglamanizi oneririm.

cok yakinda wordpress.com ile wordpress.org arasindaki farki anlatan bolum Turkcelestiginde bu sorunuza cevabi bulacaksiniz.

wordpress.com da var olan temalari secebilirsiniz, kendiniz tema yaratamaz ya da baska bir tema yukleyemezsiniz. css’ye mudehale mumkun ancak yukseltme yapmaniz gerekiyor bunun icin de ucret odeniyor.

sonuc olarak size tavsiyem, hosunuza gidecek bir tema secmeniz, kullanici panelinden widgetleri eklemeniz ve yazilarinizi yazmaniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. WordPress’te aradığım olanakların var olmamasına (en azından ücretsiz sürümde) üzüldüm. WordPress’e geçtiğimde açıkçası tam olarak ne olup olmadığını bilmiyordum. Ne yapalım; bu blogumuzu da bu şekilde kullanacağız, çaresiz.

Fakat bir problem daha yaşıyorum. Bloguma yeni bir bileşen eklediğimde önceki var olan bileşenlerin bazıları yok oluyor. Belki de kullandığım temada; sağda iki sütun olduğu için böyle bir sorunla karşılaşıyorum, bilemiyorum. Bunun bir çaresi var mı acaba? Yada ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum?

Bir de aklıma gelmişken; ismimin solundaki resmi nasıl değiştirebilirim? Kontrol panelinde bu resmi göremiyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi Çalışmalar…

Kullanıcı isminizi blogunuz ile ilişkilendirmek:
    Yönetim panelinizden -> Hesabım -> Profil düzenle -> seçerek ‘İletişim Bilgisi’ bölümünde yer alan İnternet sitesi kısmını blog adresiniz ile kaydedin.
    Böylece forumlarda okuyucular sizin adınıza tıkladıkları zaman blogunuza direkt olarak erişebilirler. Yönelttiğiniz sorunları blogunuzu inceleyerek görebilir en verimli şekilde size yönlendirici cevaplarını verebilirler.

yukaridaki bolume girerek hem blog adresinizi profilinize ekleyin hem de resim degistirin.

tema konusunda, ongorunum yapmaniz gerek. eger temayi secerseniz eklentiler yok olabilir ya da gorunmeyebilir, ongorunum de zaten degisikligi goreceginiz icin secmeyerek eklentileri kaybetmessiniz.

Verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Aradığım cevapları sanırım aldım. İlgilendiğiniz için sağolun.

• ‘WordPress Hakkında Yardıma İhtiyacım Var ! Kafayı Yemek Üzereyim !’ konusu yeni yanıtlara kapalı.