WordPress'i iyi bilenlere sesleniyorum!
-
İyi günler. Lütfen WordPress’i çok iyi bilenlere bu konudaki 3 sorumu cevaplamalarını rıca edıyorum!
1. Adsanse reklamlarını WordPress blog sayfama nasıl ekleyebilirim? (Engelsizheyatucun.wordpress.com)
2. Şu an kullandığım bir free WordPress blog sayfama bir domain adı alarak engelsizheyatucun.wordpress.com adın kısaltsam ve sonra domain yıllık ödenişin ödeyemezsem engelliheyatucun.wordpress.com adresindeki ücretsiz WordPress blog sayfamdamı kapatılıyor yoksa?
3. Godaddy den domain alırsam onu WordPress blog sayfama (Engelsizheyatucun.wordpress.com) bağlayarak (engelsizheyatucun.com) yaparak Adsanse reklamlarını WordPress blog sayfama ekleyebilirmiyim?
Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).
-
İyi günler,
1. Google Adsense reklamlarını full kontrol ile sadece Business Paket ve üzerinde kullanabilirsiniz.
2. Bu durumda engelliheyatucun.wordpress.com adresiyle devam ediyorsunuz, kapatılmıyor. (Ama eski kısa adınızdan yönlendirme olmaz)
3. Adsense için cevap 1. şıkta. Buna ek olarak Godaddy gibi harici servislerden aldığınız domaini blogunuza bağlamak için en düşük Personal Paketiniz olması gerekiyor. Paket yükseltmesi olmadan domain bağlama özelliği artık yok. (Domaini WordPress.com’dan alıyorsanız paket yükseltmesi zorunluluğu yok.)
-
Size de İyi günler,
Godaddy gibi harici servislerden aldığım domaini bloguma bağlamak için en düşük Personal Paketiniz olması gerekiyor diyorsunuz, en düşük Personal Paketinin fiyatı nedir ve bu paketi aldığımda onu WordPress blog sayfama (Engelsizheyatucun.wordpress.com) bağlayarak (engelsizheyatucun.com) yaparak Adsanse reklamlarını WordPress blog sayfama ekleyebilirmiyim?
Paket yükseltmesi olmadan domain bağlama özelliği artık yok diyorsunuz ve Domaini WordPress.com’dan alıyorsanız paket yükseltmesi zorunluluğu yok diyorsunuz amma WordPress.com’dan alınan domainlerin fiyatı Godaddy ile mukaisede çok pahalıdır (Godaddy: 20-50 dolar yıllık. WordPress.com: 70-98 dolar yıllık.).
Mevcut blok sayfamdan para kazanmam üçün WordPress.com’dan alınan domainlerin ucuzu varmı?
Önceden öğrenmenin bir yolu varmıki onunla öğreneyim ki, ben yıllık 50-100 dolar domaine para harcadıkda Adsanse reklamlarından en azı yıllık harcamamın harcın çıkarıp, çıkaramayacağımı öğrenmiş olayım?
-
Godaddy gibi harici servislerden aldığım domaini bloguma bağlamak için en düşük Personal Paketiniz olması gerekiyor diyorsunuz, en düşük Personal Paketinin fiyatı nedir ve bu paketi aldığımda onu WordPress blog sayfama (Engelsizheyatucun.wordpress.com) bağlayarak (engelsizheyatucun.com) yaparak Adsanse reklamlarını WordPress blog sayfama ekleyebilirmiyim?
Plan fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz
https://wordpress.com/plans/Personal plan ile adsense kullanamazsınız. En düşük business paket olması gerekiyor.
Paket yükseltmesi olmadan domain bağlama özelliği artık yok diyorsunuz ve Domaini WordPress.com’dan alıyorsanız paket yükseltmesi zorunluluğu yok diyorsunuz amma WordPress.com’dan alınan domainlerin fiyatı Godaddy ile mukaisede çok pahalıdır (Godaddy: 20-50 dolar yıllık. WordPress.com: 70-98 dolar yıllık.).
Wordpress’de genelde 18 dolar civarı. Paket fiyatlarından biriyle karıştırıyor olabilirsiniz. (Bazı özel domain uzantıları da pahalı olabilir, ama .com, .net, .org standart uzantıların o fiyat olması mümkün değil.)
Mevcut blok sayfamdan para kazanmam üçün WordPress.com’dan alınan domainlerin ucuzu varmı?
Önceden öğrenmenin bir yolu varmıki onunla öğreneyim ki, ben yıllık 50-100 dolar domaine para harcadıkda Adsanse reklamlarından en azı yıllık harcamamın harcın çıkarıp, çıkaramayacağımı öğrenmiş olayım?
Mevcut blogunuz üzerinden ticaret yapmıyorsanız, ürün satmıyorsanız Premium, Business, E-ticaret paketlerini tavsiye etmiyorum, bunlar sizin için pahalı olacaktır. Ayrıca kullanmadığınız bir sürü özelliğe para veriyor olacaksınız.
Personal (Kişisel) paketle başlamanızı tavsiye ederim. İlk sene için domain adınız da paket fiyatına dahildir. İlk sene 48 usd, daha sonraki seneler 48+18 usd
Personal pakette reklam yayınlamak için Wordads’a (WordPress’in kendi reklam sistemi) başvuru hakkınız var. Siteniz inceleniyor, eğer uygun görülürse reklam ekleyebilirsiniz.
-
Mevcut blogunuz üzerinden ticaret yapmıyorsanız, ürün satmıyorsanız Premium, Business, E-ticaret paketlerini tavsiye etmiyorum, bunlar sizin için pahalı olacaktır. Ayrıca kullanmadığınız bir sürü özelliğe para veriyor olacaksınız.
Personal (Kişisel) paketle başlamanızı tavsiye ederim. İlk sene için domain adınız da paket fiyatına dahildir. İlk sene 48 usd, daha sonraki seneler 48+18 usd
Personal pakette reklam yayınlamak için Wordads’a (WordPress’in kendi reklam sistemi) başvuru hakkınız var. Siteniz inceleniyor, eğer uygun görülürse reklam ekleyebilirsiniz.
“Premium $8 aylık fiyattır, yıllık olarak faturalandırılır” diyor ve buda 8×12=96 dolar ediyor amma sizde İlk sene 48 usd, daha sonraki seneler 48+18 usd diyorsunuz, bu nasıl oluyor?
-
Çünkü ben “Premium”dan değil, “Personal” paketten bahsettim.
-
Plan fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz demişdiniz amma verdiginiz bağlantıda “Personal” paketi yoktur, neden acaba?
Plan fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz
https://wordpress.com/plans/ -
Planların hemen üstünde ikili bir sekme var (mavi-beyaz renkli)
Oradan soldaki “Blog ve Personal” bölümüne tıklayın. Türkçe kullanıyorsanız “Personal” değil “Kişisel” adıyla görürsünüz bu planı.Bulamazsanız direkt bu linke tıklamayı deneyin:
https://wordpress.com/plans/engelsizheyatucun.wordpress.com?customerType=personal -
Evet buldum, yardım üçün çok sağ olun. Peki ben Premium aylık $8 ödemek istesem olurmu, en azından 12 aylık değilde 6 aylık ödeme yapa bilirmiyim?
Birde Premium hesap özelliklerinde diyor ki:
Serbest Çalışanlar İçin En İyisi:
Gelişmiş tasarım araçları, CSS düzenleme, ses ve video içerikleri için çok miktarda alan, Google Analytcis desteği ve reklamlarla sitenizden gelir elde edebilme gibi özelliklerle benzersiz bir web sitesi oluşturun.Google Analytics Entegrasyonu
Gelişmiş Sosyal Medya
Basit Ödemeler
Siteden Para Kazanma
VideoPress Desteği
Siteden Para Kazanmada diyor ki
Sitenizi çalıştırın ve reklam gelirleri, kolay eklenebilen PayPal düğmeleri ve daha fazlası ile para kazanın.
Bu Adsanse reklamların da ekleme imkanımın olduğu anlamına geliyormu?
-
Bütün ödemeler sadece yıllık mümkün.
Daha önce yazdığım gibi Adsense full kontrol ile sadece Business veya e-Ticaret planında mümkün. Premim paketin özelliklerinde bahsedilen reklam gelirleri WordPress’in kendi reklam ağı Wordads’e atıf yapıyor. https://wordads.co
-
- ‘WordPress'i iyi bilenlere sesleniyorum!’ konusu yeni yanıtlara kapalı.