WPde beni izle butonu ve izledigim bloglarin sagda listelenmesi

• Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Merhaba arkadaslar, ben wordpressin ucretsiz blog hizmetinden bir blog olusturdum; http://tikikezban.wordpress.com/
    Ancak sag menuye beni izle butonunu nasil yapacagim hakkinda hic bir bilgi bulamadim; Gorunum—) Bilesenler—) Metin kismina Google Friend Connectte olsuturdugum uye gadgetinin kodunu yapistirip kaydediyorum ama ardindan bloga baktigimda o kisim kod olarak yani kod yazilari olarak gorunuyor. Nasil yapacgimi bir turlu anlamadim :( Acaba bu ucretli bir hizmet midir?

Bir de wordpressde de kendi izledigimiz bloglari blogspottaki gibi blogumuzun ana sayfasinda liste halinde gorebiliyor muyuz, gosterebiliyor muyuz? Yani izledigimiz bloglar post yayinladikca kendi blogumuzun sag menusunde guncel bir sekilde zamanlarina gore listeleniyor mu?
    Biliyorsaniz bu konularda bana yardimci olursaniz coook sevinirim, simdiden tesekkurler…

Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).

4-5 başlık aşağıda ilk sorunuzun cevabı var:
    https://tr.forums.wordpress.com/topic/yonetici-html-kod-ekleme-izni?replies=2

Yan menüye liste ekleyemezsiniz. RSS bileşenini kullanarak otomatik güncellenen bir “blog listesi” oluşturmak mümkün ama.

Tesekkurler, peki RSS bileseni kullanarak o blog listesini nasil yapabilirim acaba?

Ayrica verdiginiz linke baktim, anladigim kadariyla ucretsiz hizmette boyle bir beni izle butonu olusturulamiyor :(

İzlediğiniz blogların RSS besleme adreslerini bileşene aktarın. Her blog için ayrı bileşen kullanmanız lazım. Bileşenin ayarlarından o blogdan en fazla kaç yazı görüneceğini seçebilirsiniz. En fazla 1 yazı görünsün derseniz, izlediğiniz blogların en son güncellemeleri link şeklinde görünür.

Aynı bileşenlerde bir de email aboneliği bileşeni var. Bunu yan menünüze ekleyip blogunuza mail yoluyla abone olunmasını sağlayabilirsiniz.
    https://tr.forums.wordpress.com/topic/bloguma-abone-olanlari-gormek?replies=3

Bahsettiginiz E-Mail aboneligi bilesenini bulamadim, acaba adi farkli olabilir mi?

İngilizce olabilir, email subscribşın falan..

Hayir o da yok, blog abonelikleri (Add an email signup form to allow people to subscribe to your blog), baglantilar ya da RSS Baglantilari (Links to your blog’s RSS feeds ) olabilir mi? Ya da Meta ( Giriş, çıkış, yönetim, beslemeler ve WordPress bağlantılari) ? Baska ilgili olabilecek pek bir sey goremedim?

Tamam birincisi işte.

blog abonelikleri (Add an email signup form to allow people to subscribe to your blog)

Şu an o paneli göremediğim için yaklaşık olarak söyledim ismini. Blogunuza abone olan kişi wordpress’deyse mail adresi girmesine gerek kalmaz. Ona abone butonu olarak görünür.

Anladim, onu yaptim, ok cok tesekkurler. Ama aslinda bu tam da benim istedigim sey degil, ben blogspottaki gibi bir beni izle butonu hayal etmistim :)

Neyse sanirim boyle ucretsiz hizmette oyle guzellikler yok. Acaba sadece bunun gibi bazi ozellikleri ucretle alabiliyor muyuz?

Anladim, onu yaptim, ok cok tesekkurler. Ama aslinda bu tam da benim istedigim sey degil, ben blogspottaki gibi bir beni izle butonu hayal etmistim :)

Neyse sanirim boyle ucretsiz hizmette oyle guzellikler yok. Acaba sadece bunun gibi bazi ozellikleri ucretle alabiliyor muyuz?

Ücretli bazı yükseltmeler yapabilirsiniz ama Friendconnect’in ücretle alakası yok. WordPress.com’un kendine özgü özellikleri var. Başka servislerdeki özelliklerin tam karşılığını beklememelisiniz.

Friendconnect’in verdiği kod javascript içeriyor. Bu tip kodları güvenlik nedeniyle WordPress.com’da kullanamazsınız. Eğer blogunuzu kendi hostunuza taşırsanız, o zaman güvenliğinizden de sorumlu olur, bu kodları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Taşınmanın ardından başlangıçta bazı şeyler yadırganabilir, ama WordPress.com’un avantajlarını keşfettikçe alışacağınızı umuyorum.

Ok cvplariniz icin cok tesekkur ederim :)

email abonelerine gönderilen otomatik yazı kısmını bulamamışsınız sanırım. sol menüde en alttaki Ayarlar bölümünde alt menülere bakarsak
    genel
    yazma
    okuma
    şeklinde sıralanacaktır. okuma menüsüne tıkladıgımızda açılan sayfada en alta dogru indiğimizde

Email Settings
    These settings change emails sent from your blog to subscribers.
    Invitation Text

yazısını göreceğiz. orada da bir alan var ve içinde ingilizce yazı var onu değiştirebilirsiniz. abone olana ne göndermek istiyorsanız oraya onu yazabilirsiniz. mevcut yazı ingilizcedir. değiştirmezseniz ingilizce yazı gidecektir

• ‘WPde beni izle butonu ve izledigim bloglarin sagda listelenmesi’ konusu yeni yanıtlara kapalı.