XAMPP üzerinde kurmaya başladığım siteye aniden erişemez oldum.
-
Xampp üzerinde ismi wordpress olan bir database kurmaya başlamış ve AVADA tema satın alarak kurmaya başladım.
Sitenin üçtebirini tamamladım. Sabah tekrar çalışmaya başlarken siteye bağlanamadım.
Xampp ‘ta Apache ve mySQL i başlatıyorum – ikisi de yeşil oluyor, sonra tarayıcıda localhost/wordpress ile siteme gitmek istediğimde aldığım mesaj : “Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu” Bu oluşurken xampp control panelde
“Error: MySQL shutdown unexpectedly.
14:43:54 [mysql] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
14:43:54 [mysql] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
14:43:54 [mysql] Press the Logs button to view error logs and check
14:43:54 [mysql] the Windows Event Viewer for more clues
14:43:54 [mysql] If you need more help, copy and post this
14:43:54 [mysql] entire log window on the forums
mesajı alıyorum. MySQL de kapanıp sarıya dönüyor.
Ayrıca xampp MySQL ‘den “admin” tuşuna basınca da bazen beyaz sayfa bazen de aşağıdaki hataları mesajlarını alıyorum :phpMyAdmin ’e Hoş Geldiniz
Hata
MySQL çıktısı:
Bağlanamıyor: geçersiz ayarlar.
! mysqli::real_connect(): Error while reading greeting packet. PID=7956
! Yapılandırma dosyanız içinde tanımlanmış denetim kullanıcısı için bağlantı başarısız oldu
! mysqli::real_connect(): (HY000/2002): Hedef makine etkin olarak reddettiğinden bağlantı kurulamadı.
! phpMyAdmin MySQL sunucusuna bağlanmayı denedi, abcak sunucu bağlantıyı reddetti. Yapılandırma dosyanızdaki anamakine (host), kullanıcı adı ve parolayı denetlemelisiniz ve MySQL sunucusu yöneticisi tarafından verilen bilgiye uyduğundan emin olun.Bu arada herhangi bir eklenti kurmadım ve siteyi başka bir yere taşımadım. Hep localhostta kaldım ve aynı yerde siteyi kurmaya çalıştım.
Problemi nasıl çözerim ? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Peşin teşekkürlerimle.
- ‘XAMPP üzerinde kurmaya başladığım siteye aniden erişemez oldum.’ konusu yeni yanıtlara kapalı.