Yazılarımın İzinsiz Olarak Kullanıldığı Blog
-
Merhaba,
Bundan yaklaşık 4 yıl önce bir web sitesi için güncel yazılar yazıyordum. Daha sonra kendi isteğimle siteye yazı yazmayı bıraktım ve yazılarımın da siteden kaldırılmasını istedim. Yazılar siteden kaldırılmıştı da. Site yayın hayatına da son verdi. Ancak sitenin sahibi WordPress blog’u açıp şu anda aktif olmayan sitenin yedeğini almış. Adımı – soyadımı Google’ladığımda bu siteyle karşılaşıyorum ve yayınlanmasını istemediğim materyallerle. Blog’un sahibiyle konuştum. Hesabının şifresini unutmuş, WordPress’e verdiği e-mail adresi de kullanımda değilmiş. Blog’a ulaşma ihtimali yokmuş. Bu yazılar ve benim ismin blog’dan nasıl kaldırılır? Bana yardımcı olabilecek birileri var mı? Türkiye’de benim isim soyadıma sahip başka kimse yok. O açıdan, güvenlik açısından da önemli bir durum. Dava açmama gerek kalmadan halledilebilir mi bu mesele?
Şimdiden teşekkürler…
-
Merhaba,
Hesabın şifresini unutup, mail adresinin de kullanımda olmaması durumunda tekrar blog üzerinde hak sahibi olmak çok zor. Çünkü böyle bir durumda WordPress’i “bir başkasının blogunu izinsiz ele geçirmeye, silmeye çalışmadığınızı” inandırmanız zor.
Hesap kurtarma seçenekleri arasında tel. üzerinden SMS yöntemi de var. Blogun sahibi bu özelliği aktifleştirmiş mi?
- ‘Yazılarımın İzinsiz Olarak Kullanıldığı Blog’ konusu yeni yanıtlara kapalı.