Yeni editörün garipliği

• Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Şubattan beri Blogger ile yayınlıyordum ama 5 senelik içeriği burada bırakmamak için mecburen geri geldim. Yeni editör daha da kötü olmuş. O zamanlar eski editöre geçiş vardı şimdi anladığım kadar her seferinde /classic yazıp eski editörün olduğu bir blok yaratmamız gerekiyormuş. Yani artık bloksuz bir editör yok mu? Bunu bilen var mı?

Yeni editördeki en kötü şey bence ortalarda dolaşan siyah bir karenin içinde bir artı işareti olması. Böyle bir şeyi nasıl hayal etmişler bilmiyorum. Devamlı dikkat çeken ve dikkat dağıtan bir şey. Çok sinir.

Ayrı bir konu olarak, blogda üstteki siyah bant da yok olmuş. Onu nasıl geri getirebilirim?

Teşekkürler

Yardım istediğim blog (yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından görülebilir).

Admin panelinde “WP Yöneticisi”ne geçerseniz veya blog adresinize /wp-admin eklerseniz eski panel üzerinden yazıları “Klasik Düzenleyici”de açabilirsiniz.

Bloklar eskiye nazaran bir çok şeyi kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor. Yeni olan her sistem gibi bana da ilk başta tuhaf geldi fakat kullandıkça ve avantajlarını keşfettikçe daha çabuk alışıyorsunuz.

Blok ekleme artısı hakkında size katılıyorum, dikkat dağıtıyor ve sürekli bir yerden çıkıyor. Blok ayarlarının da sürekli kutu şeklinde yazının içinde olması sinir bozucu.

Blokları biraz daha optimal kullanmak için şunları yapabilirsiniz:

– Blok ayarlarını üst tarafa sabitlemek için “3 noktalı menü”den “üst araç çubuğunu” etkinleştirin. Bu sayede blok ayarları sürekli yazının içinde dolaşmaz.

– Yine aynı yerde “sahne ışığı modu” var. Bunu etkinleştirirseniz, o an üzerinde çalışmadığınız bloklar sönükleşiyor. Bu sayede editlediğiniz blok üzerinde daha kolay odaklanıyorsunuz.

– Yazı ağırlıklı içerik ekliyorsanız kod düzenleyiciyi kullanabilirsiniz. Bloklar olmadan, temiz bir görünümle. Kod düzenleyicide yazıp, sonradan görsel düzenleyiciye çevirirseniz otomatik olarak “Klasik Blok”a dönüşüyor.

– Seçenekler sekmesinde “Çok kullanılan bloklar”ı etkinleştirirseniz sık kullandığınız blokları yazarak aramanıza gerek kalmaz, otomatik olarak menüde karşınıza çıkar.

Çok teşekkürler. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Geriye dönüş olmadığı için bu şekilde idare etmeye çalışacağız herhalde.

Bir de, Safari’de blog açıldığı zaman üstte siyah bir bant vardı. Şimdi kayboldu görünmüyor. Onun nasıl görebilirim tekrar biliyor musunuz?

Ben forumda ve eski yönetim panelinde (wp-admin) halen siyah bir bant görüyorum, eğer bunu kastediyorsanız

Yeni Panelde fonksiyonları aynı olan mavi bir bant oluyor

• ‘Yeni editörün garipliği’ konusu yeni yanıtlara kapalı.